x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anastase: Alianţa PSD-PNL ajută PDL pentru că dispare PNL

Anastase: Alianţa PSD-PNL ajută PDL pentru că dispare PNL

04 Feb 2011   •   12:05
Anastase: Alianţa PSD-PNL ajută PDL pentru că dispare PNL
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National
149988-.jpgPreşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, pentru RFI, că alianţa dintre PSD şi PNL mai degrabă ajută decât încurcă PDL-ul, pentru că duce la dispariţia unui partid de centru-dreapta, PNL. Anastase a precizat că Antonescu şi-a predat formaţiunea unui partid de sorginte comunistă.

Roberta Anastase susţine că înfiinţarea alianţei dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal va clarifica apele pe scena politică.

"Aşteptăm cu emoţie şi bucurie acest moment, pentru că e un moment de clarificare, un moment necesar. Vorbim de o alianţă socialistă, care se înfiinţează pe partea stângă a scenei politice, în timp ce prin măsurile pe care le-a luat la nivel executiv, PDL-ului îi revine partea dreaptă", a afirmat Anastase, potrivit Mediafax.

PDL are de câştigat de pe urma acestei alianţe, crede ea, pentru că va duce la dispariţia PNL, formaţiune de centru-dreapta: "Alianţa PSD-PNL duce la dispariţia de pe scena politică a unei formaţiuni politice, PNL, ceea ce mai degrabă ne ajută, decât ne încurcă în bătălia electorală, cu atât mai mult cu cât vorbim de o predare necondiţionată a acestui partid. Deci nici o şansă de revenire".

Roberta Anastase nu-i crede în stare de "nimic bun" pe liderii PSD şi PNL, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu.

Ea susţine că Antonescu şi-a "predat necondiţionat" partidul în braţele unei formaţiuni "de sorginte comunistă". "Nu-i cred în stare pe cei doi lideri politici de nimic sau de nimic bun. Poate că la un moment dat, am crezut că domnul Crin Antonescu poate fi un lider politic. În realitate, şi-a predat necondiţionat şi fără nici o umbră de mustrare de conştiinţă partidul istoric în braţele unei formaţiuni de sorginte comunistă. E destul de greu de acceptat că acest om politic mai poate funcţiona ca om politic pe mai departe", a conchis Anastase.

×