x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anastase: Ideal ar fi ca şi Opoziţia să fie prezentă la dezbaterea moţiunilor de cenzură

Anastase: Ideal ar fi ca şi Opoziţia să fie prezentă la dezbaterea moţiunilor de cenzură

20 Dec 2010   •   10:07

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, astăzi, după şedinţa coaliţiei majoritare, că ideal ar fi ca şi opoziţia să fie prezentă la dezbaterea moţiunilor de cenzură.

"Important este să fim noi (în sală - n.r.), ideal pentru noi toţi şi pentru români ar fi ca şi opoziţia să fie prezentă", a spus Anastase, potrivit Mediafax.

Ea a arătat că nu are emoţii privind rezultatul dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură iniţiate de opoziţie şi a apreciat că bugetul va fi adoptat la timp.

Roberta Anastase a precizat că la şedinţa coaliţiei s-a discutat despre programul legislativ din această săptămână.

Liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, a declarat, astăzi, după şedinţa coaliţiei majoritare, că speră ca opoziţia să participe la dezbaterea moţiunilor de cenzură iniţiate, pentru că altfel nu înţelege de ce a mai depus moţiuni de cenzură.

Întrebat dacă la şedinţa coaliţiei s-a vorbit despre mobilizarea parlamentarilor puterii pentru a fi prezenţi dezbaterea moţiunilor de cenzură, Olosz a spus: "Bineînţeles, noi o să fim prezenţi, dar sperăm că şi opoziţia o să participe, altfel chiar nu înţelegem de ce au depus moţiunea dacă nu vor să o susţină".

Prima moţiune de cenzură depusă de opoziţie după angajarea răspunderii Guvernului pe legile salarizării, intitulată "Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc", a fost prezentată, joi, în plenul Parlamentului, în prezenţa premierului Emil Boc, urmând să fie dezbătută astăzi.

Cea de a doua moţiune, pe legea cadru a salarizării, intitulată "Legea salarizării Guvernului iresponsabil", va fi citită luni, iar joi dimineaţă va fi dezbătută, după cum au decis, luni dimineaţă, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

×