x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anca Dragu a fost gazda unui eveniment despre combaterea violenței domestice

Anca Dragu a fost gazda unui eveniment despre combaterea violenței domestice

29 Apr 2021   •   14:22
Anca Dragu a fost gazda unui eveniment despre combaterea violenței domestice

Combaterea violenței domestice și cunoașterea bunelor practici din diverse țări în acest domeniu a fost tema întâlnirii de joi dintre președinta Senatului, Anca Dragu, și 26 de ambasadori acreditați la București.

„Violenţa domestică este un fenomen care se întâmplă în toată lumea. Tocmai de aceea, am vrut să discutăm despre cele mai bune practici pe care le-au aplicat diferite ţări, cele mai bune măsuri pentru a combate acest fenomen. Vorbim, în primul rând, de a identifica violenţa domestică, pentru a le convinge pe victime că trebuie să ia atitudine, nu trebuie să tacă, apoi de a proteja victimele violenţei directe şi indirecte. O atenţie specială trebuie să o acordăm copiilor care sunt victime ale violenţei domestice. Vorbim apoi de procesul de reintegrare şi reeducare al agresorilor şi, în cele din urmă, de integrarea socială a victimelor violenţei domestice", a afirmat Dragu, după întâlnire.

Un eveniment similar a avut loc în 30 martie, cu participarea a 15 ambasadori.

Anca Dragu a declarat că întrevederile pe care le are săptămânal cu diverși ambasadori fac parte din diplomația parlamentară și au legătură și cu faptul că a preluat de puțin timp funcția de președinte al Senatului.  

 

×
Subiecte în articol: anca dragu violenta domestica