x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O noua facilitate fiscală va fi retrasă de Guvern. Toți angajații români vor trebui să plătească această taxă

O noua facilitate fiscală va fi retrasă de Guvern. Toți angajații români vor trebui să plătească această taxă

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   14:45
O noua facilitate fiscală va fi retrasă de Guvern. Toți angajații români vor trebui să plătească această taxă
Sursa foto: Gov.ro

Noul ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că toți angajații din România ar trebui să plătească asigurarea de sănătate, care este 10% din venitul obținut. În prezent, mai multe domenii fiind scutite de plata contribuţiei. 

Nu plătesc această asigurare de sănătate angajații din domenii precum construcții sau agricultură. 

Asigurarea de sănătate este plătită însă de angajații din IT, deși au și ei alte facilități fiscale de care beneficiază de mai mulți ani. 

Sunt, de asemenea, discuții potrivit cărora toată lumea ar urma să plătească această asigurare de sănătate de 10% din venit, dacă depășește salariul mediu pe economie. 

În prezent, salariul mediu pe economie este de aproximativ 4.200 lei net. Cei care câștigă mai mult de atât ar putea să fie obligați să plătească această asigurare.

Discuții sunt în condițiile în care Guvernul a anunțat în repetate rânduri că trebuie să crească încasările la bugetul de stat și totodată avem și un jalon în PNRR care ne obligă să facem acest lucru. 

Toate aceste măsuri, dar și altele, vor fi discutate marţi la Palatul Victoria, de miniștrii de resort care vor sta astăzi față în față cu noul premier, Marcel Ciolacu.

Lovitură pentru angajaţi: Guvernul vrea ca toţi salariaţii să plătească asigurarea de sănătate

×
Subiecte în articol: asigurare de sanatate