x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Angela Merkel a cerut formarea unui nou guvern în Ucraina şi modificarea constituţiei

Angela Merkel a cerut formarea unui nou guvern în Ucraina şi modificarea constituţiei

de Agerpres    |    17 Feb 2014   •   21:50
Angela Merkel a cerut formarea unui nou guvern în Ucraina şi modificarea constituţiei

Cancelarul german Angela Merkel a cerut, luni, factorilor decizionali de la Kiev să avanseze în formarea unui nou guvern şi reforma constituţiei, în urma discuţiilor cu cei doi lideri ai opoziţiei ucrainene, Arseni Iaţeniuk şi Vitali Kliciko.

"Acordul pentru amnistierea manifestanţilor este un paz pozitiv. Trebuie avansat rapid pe calea formării unui nou guvern şi în ceea ce priveşte reforma constituţiei", a declarat Angela Merkel, potrivit unui comunicat preluat de AFP.

"Cancelarul german a asigurat că Germania şi Uniunea Europeană fac totul pentru a contribui la încheierea pozitivă a crizei", a adăugat Merkel după întâlnirea cu Vitali Kliciko şi Arseni Iaţeniuk.

"Situaţia rămâne extrem de încordată", a apreciat Angela Merkel.

Liderii opoziţiei s-au întâlnit, luni, cu cancelarul Angela Merkel pentru a discuta despre un eventual sprijin financiar pentru Ucraina, după aproape trei luni de proteste.

Legea amnistierii manifestanţilor a intrat în vigoare luni, la o zi după evacuarea sediului primăriei Kievului, un loc simbolic al mişcării de contestare, în urma unor negocieri intense de cinci ore duminică seară între procurorul general Viktor Pşonka şi liderii opoziţiei. 

×
Subiecte în articol: angela merkel ciocniri kiev guvern kiev