Cei care credeau că au reuşit să îi închidă gura procuroarei PICCJ Angela Nicolae, după rearestarea acesteia, s-au înşelat. Angela Nicolae, fosta şefă a Direcţiei Relaţii Internaţionale din PICCJ, a trimis de după gratii o nouă scrisoare, chiar la o zi după ce Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi, condus de şefa instanţei supreme, Livia Stanciu, a decis să-i respingă contestaţia faţă de măsura de arestare preventivă dispusă de judecătoarele Mariana Ghena, Rodica Aida Popa şi Magdalena Iordache.
În scrisoarea trimisă Lumeajustitiei.ro, Angela Nicolae acuză ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a devenit un "pluton de execuţie" şi explică faptul că la termenul din 16 septembrie 2014, când i s-a respins contestaţia la măsura arestului preventiv, a ştiut că executarea sa era iminentă în momentul în care a văzut-o pe şefa ICCJ Livia Stanciu. Angela Nicolae arată că a respectat toate obligaţiile stabilite de instanţă la momentul eliberării sale din arest şi că nu a făcut altceva decât să arate abuzurile comise de DNA, abuzuri pe care nimeni nu le sancţionează. De asemenea, în aceeaşi scrisoare, Angela Nicolae dezvăluie că Laurei Codruţa Kovesi i-a fost frică de ea în permanenţă, pentru că ştia abuzurile pe care le-ar fi comis în cei opt ani în care şefa DNA a ocupat funcţia de Procuror General al României.
Prezentăm câteva fragmente din scrisoarea Angelei Nicolae, fost procuror şef la Parchetul General: "ÎCCJ a devenit un pluton de execuţie. Şi atunci, stăpânul inelelor băsist a spus: . 16.09.2014, ora 9 dimineaţa. Am fost adusă cu cătuşe la mâini (pentru că am devenit din nou un pericol public) într-o sală banală a ICCJ, dar goală, deoarece singurul proces programat era al meu. De ce oare? Răspunsul vine de la sine. S-a dorit ca nimeni să nu mai audă eventualele dezvăluiri despre care s-a crezut că le voi face în public. (...) M-am întrebat de ce a trebuit să fiu executată, în sensul că am fost re-arestată.(...) În realitate, eu am arătat abuzurile DNA, pe care, din păcate, până în prezent nimeni nu le sancţionează. Poate că o lege specială care să aibă că obiect răspunderea magistraţilor care săvârşesc abuzuri în desfăşurarea activităţii lor profesionale ar pune capăt acestor abuzuri şi ar stabili limitele dreptului la liberă exprimare. Eu nu am făcut afirmaţii nereale, am arătat inclusiv în cadrul procesual că mi s-au ascuns 51 de SMS-uri, care dovedesc nevinovăţia mea, inclusiv filajul efectuat prin care dovedesc că fiul meu, cu banii pe care-i cerea folosindu-se de numele meu, de poziţia mea, se deplasa la Gara de Nord, de unde cumpăra droguri.(...) Realitatea este aceea ca şefei DNA i-a fost frică de mine în permanenţă, pentru că, timp de 8 ani cât au durat cele două mandate ca procuror general, ştiam multe abuzuri pe care le-a făcut. Dar am mai realizat un lucru: că o execuţie adevărată nu se poate face , ci este nevoie ca , DNA şi ICCJ, să îşi dea mână şi să se sprijine reciproc pentru ca executarea să fie sigură. Dacă cineva crede că această executare la ordin reprezintă sfârşitul pentru mine se înşală, pentru că am toate resursele să renasc din cenuşă, pentru că am siguranţă că va veni cât de repede sfârşitul sistemului nazist din justiţie şi, odată cu el, scoaterea adevărului judiciar la lumină. Singura mea vină, ca şi cea a oamenilor amintiţi mai înainte, este că toţi am figurat pe lunga listă neagră a sistemului băsist. Şi atunci, stăpânul inelelor băsist, din teamă faţă de opozanţii săi, şi-a spus lui însuşi:
P.S. – Zilele trecute, procurorul DNA Mariana Alexandru, care mi-a întocmit rechizitoriul şi mi-a fabricat dosarul la ordinul lui Kovesi, s-a pensionat, înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare, poate printre alte motive fiind şi frica de abuzurile făcute, care nu o vor lăsa să fie liniştită nicio clipă, pentru că în viaţă totul se plăteşte".