x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ANI vrea să lase un deputat fără mandat

ANI vrea să lase un deputat fără mandat

de Violeta Fotache    |    Elly Cîrstea    |    06 Aug 2009   •   00:00
ANI vrea să lase un deputat fără mandat

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Sorin Andi Pandele (foto) se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine şi exercită concomitent atât funcţia de deputat (PD-L) în Parlamentul României, cât şi funcţia de administrator la două firme. Deputatul spune că e nevinovat.



ANI s-a sesizat din oficiu, după ce în luna mai Academia Caţavencu a publicat un articol de presă prin care a dezvăluit starea de incompatibilitate a deputatului PD-L. În comunicatul ANI remis redacţiei noastre se arată că în concret, în urma analizării datelor şi a informaţiilor comunicate de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, inspectorii de integritate au constatat că Sorin Pandele, deputat pentru perioada 2008 - 2012, deţine şi calitatea de administrator la SC RO INTERMEDIA SERV SRL, din 4 februarie 1994 şi la SC DALIEMA XXI S.R.L., din 10 noiembrie 2003. ANI mai consemnează că deşi deputatul putea să pună capăt stării de incompatibilitate prin renunţarea la una dintre funcţiile care generează această situaţie, el nu a făcut-o până în prezent. Potrivit legii 144/2007, constatarea stării de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie a persoanei sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.  ANI mai informează că Sorin Pandele a fost înştiinţat despre declanşarea verificărilor, prin mandat poştal cu confirmare de primire în data de 3 iulie 2009,  şi că a fost şi invitat la sediul ANI, în data de 20 iulie, dar că deputatul nu a dat curs invitaţiei.

Chestionat, deputatul Pandele susţine că nu a primit nici o înştiinţare, nici o invitaţie şi reproşează faptul că ANI nu ar fi documentat serios cazul. El susţine că, pe fond, este "nevinovat" de incompatibilitate, întrucât încă din 2005 firmele nu mai au activitate, la una dintre ele efectuând personal demersurile pentru cesionarea acţiunilor. "Nu înţeleg de ce nu au găsit actul că nu mai sunt nici acţionar, nici administrator.", a spus deputatul admiţând totuşi că din punct de vedere al formei incompatibilitatea ar putea exista.

×
Subiecte în articol: politic