x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Anunţ intenţia mea de a participa intens la campania pentru referendum"

Antonescu: "Anunţ intenţia mea de a participa intens la campania pentru referendum"

18 Iul 2012   •   16:42
Antonescu: "Anunţ intenţia mea de a participa intens la campania pentru referendum"

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a anuntat ca, de azi inainte, se va implica "intens" in campania pentru referendum, pentru a indemna cetatenii romani sa vina la vot.

"Odata incheiata aceasta criza de comunicare in plan intern, anunt cat se poate de deschis ca in zilele care au mai ramas in campania pentru acest referendum ma voi implica direct si cat se poate de vizibil. Ma voi implica in sensul deslusirii interesului pe care acest referendum il prezinta pentru cetateni. Toti cetatenii trebuie sa stie ca au dreptul de a veni sau nu la acest referendum. Dar si sa stie in ce masura soarta fiecaruia dintre noi se leaga de acest referendum. Anunt intentia mea de a participa intens la campania pentru referendum", a spus Antonescu.

Presedintele interimar spune ca odata primit raportul Comisiei Europene (CE), spera ca lucrurile sa reintre in normalitate.

"Salut faptul ca se reintra in normalitate, se fac pasi inainte pe calea comunicarii, pe calea intelegerii si din partea CE a ceea ce se intampla sau nu se intampla in Romania si a intelegerii de catre Guvern a exigentelor UE si CE. Salut si efortul pe care presedintele CE l-a facut prin raportul pe care l-a prezentat azi, de a relua aceasta comunicare normala si salut efortul pe care premierul si Guvenrul l-au facut pentru a da consistenta acestei comunicari", a spus Antonescu.

Acesta a adaugat ca isi doreste ca Romania sa nu mai faca doar "figuratie" in interiorul UE, ci sa devina un membru activ.

"Romania are o problema mai mare, aceea de a face mai putina figuratie in UE si institutiile ei. Asta inseamna ca va trebui cat mai repede posibil sa trimitem catre Bruxelles o armata de experti autentici, care sa pregateasca in Romania politici pe care sa le implementeze in institutiile europene. Asta imi pare problema cea mai mare a Romaniei, nu doar de a trece din cand in cand examene de buna purtare", a spus Antonescu.

Presedintele interimar a salutat si actiunile recente ale Guvernului.

"Romania are trei directii mari in care actiunea Guvernului e decisiva: are probleme economice, probleme ce tin de echilibrul social devastat de guvernarile aterioare si problema destructurarii coruptiei la nivel inalt. Eu salut faptul ca, in nici doua luni si jumatate, guvernul Victor Ponta a pornit actiuni cat se poate de hotarate si necesare. In domeniul economic, masurile luate zilele trecute sunt foarte importate si sper sa fie urmate de altele care sa oxigeneze acest organism viu de care depinde bugetul Romaniei si prosperitatea fiecarui cetatean. In domneniul social, din prima zi acest guvern a luat masuri necesare si reparatorii. Reintregirea salariilor bugetarilor, returnarea sumelor obtinute ilegal de la pensionari. Acest guvern pare si sper sa fie primul guvern care are curajul sa atace retele extrem de puternice ale coruptiei publice din Romania, ale cheltuirii banului public pe retele clientelare. Sustin intru totul actiunile acestui guvern si cred ca ele trebuie sa se desfasoare cu din ce in ce mai multa forta", a mai spus Antonescu.

×
Subiecte în articol: declaratii antonescu