x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Băsescu rămâne un adversar politic. Ideea unei asocieri cu şeful statului, o obrăznicie

Antonescu: Băsescu rămâne un adversar politic. Ideea unei asocieri cu şeful statului, o obrăznicie

21 Feb 2014   •   15:45
Antonescu: Băsescu rămâne un adversar politic. Ideea unei asocieri cu şeful statului, o obrăznicie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi seara că preşedintele Traian Băsescu rămâne un adversar politic al său şi al PNL, punctând că ideea unei asocieri cu şeful statului este o 'obrăznicie'.

"Traian Băsescu (...) de zece ani, ca să nu mai pun nişte mici conflicte, că eram mult mai mici amândoi în Guvernul CDR, a fost pentru mine, pentru PNL începând cu 2005, şi este acum şi va fi până la sfârşitul mandatelor sale un adversar politic, un inamic pentru lucruri extrem de grave pe care le-a făcut în România, pentru zece ani în foarte multe privinţe pierdute, pentru ratările şi nedreptăţile enorme pe care le-a făcut, dar nimic din ce a fost poziţia PNL sau a mea împotriva lui Traian Băsescu nu s-a schimbat. Cu un termen care îi este drag, nimic nu s-a reevaluat. Chestiunea este însă că nu putem confunda asta cu stupiditatea. Eu am suficient de clară fermitatea convingerilor şi atitudinilor mele, nu mi-e nimic neclar. Nu trebuie să fac mătănii în fiecare zi la Antena 3 sau unde mai vor ei şi să fac din atacarea lui Traian Băsescu un ritual", a spus Antonescu, la Realitatea Tv, potrivit Agerpres.

El a precizat că nu s-a împrietenit cu Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări.

Liderul PNL a reiterat că afirmaţia privind evaluarea lui Traian Băsescu este pertinentă referitoare la existenţa unei crize artificiale în USL şi faptul că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este nodul problemei

'Am subliniat că nu de Iohannis i se rupe inima lui Traian Băsescu, probabil nici de instabilitatea Guvernului României, ci de un joc politic în care poate câştiga puncte, dar nu pot spune că a spus ceva neadevărat', a adăugat Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că în afară de ceremoniile de învestitură a miniştrilor s-a mai întâlnit cu şeful statului de vreo două ori, pentru a discuta teme de politică externă, cum ar fi cazul Republicii Moldova, unde urma să efectueze o vizită.

'Eu cred că teme de politică externă (...) trebuie discutate chiar cu oameni pe care nu-i suporţi, dacă ei sunt preşedinte, ministru de externe sau prim-ministru', a spus Antonescu.

El a afirmat că în situaţia în care nu va mai avea guvern cu Victor Ponta va discuta cu premierul chestiunile de politică externă.

'Care ar fi interesul meu să am o asociere sau o combinaţie politică cu Traian Băsescu după zece ani în care atunci când Traian Băsescu era tare şi când pe lângă Traian Băsescu câştigai frumos, politic vorbesc, şi eu eram în Opoziţie şi strigam mai tare decât strigă unii? Ştiţi ceva, pentru toţi şi pentru dl Ponta şi pentru alţii, eu la nunta mea pe dl Băsescu nu eu l-am chemat, eu avocatul Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş nu am fost, mai uşor cu băsismul şi antibăsismul', a spus liderul Antonescu, punctând că Traian Băsescu nu l-ar ajuta să câştige alegerile prezidenţiale.

El a afirmat că se încearcă exploatarea a ceea ce a făcut rău Traian Băsescu în zece ani de mandat.

'Dacă nu-i cânţi în strună marelui Partid Social Democrat şi mai ales marelui său conducător, dl Victor Ponta, eşti băsist, dacă nu-l înjuri pe Traian Băsescu din senin sau când spune lucruri adevărate, eşti înţeles cu Băsescu. Dacă Băsescu spune un lucru pe care cei mai mulţi dintre români îl spun şi atunci probabil de aceea îl spune şi Traian Băsescu 'Domne Iohannis este bun, aduce un câştig', înseamnă că ai o combinaţie cu Traian Băsescu. Traian Băsescu a spus un lucru pe care l-am spus şi noi, pe care îl ştiu atâţia oameni, Iohannis ministru se Interne îţi discută la Consiliul JAI altfel, mai bine, este un atu, este un om care poate să intre chiar la cancelarul german, este un om care vorbeşte ca nativ aceeaşi limbă cu aceşti oameni, este un om care are o imagine ca primar al Sibiului. (...) Ce să fac eu? Să-l înjur pe Băsescu că a spus aceste lucruri adevărate, că există un prim-ministru, partenerul meu, care îşi bate joc de acest om şi de această şansă cu tot felul de tertipuri şi ar vrea să-l pună la Finanţe, asta este problema dl Ponta şi a partizanilor lui', a spus Antonescu.

Liderul PNL a conchis că ideea că el ar fi asociat cu şeful statului este o obrăznicie.

'Nu se poate să vii şi să întreţii ideea că eu sunt asociat cu Traian Băsescu. Asta este o obrăznicie pe care numai cineva care nu are niciun Dumnezeu în politică o poate face. Îmi pare foarte rău', a spus Antonescu.

×