x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Dacă Băsescu retrimite bugetul, parlamentarii trebuie să vină la vot chiar şi de Revelion

Antonescu: Dacă Băsescu retrimite bugetul, parlamentarii trebuie să vină la vot chiar şi de Revelion

de Mediafax    |    25 Noi 2013   •   16:58
Antonescu: Dacă Băsescu retrimite bugetul, parlamentarii trebuie să vină la vot chiar şi de Revelion

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va retrimite bugetul de stat Parlamentului, atunci parlamentarii vor trebui să se mobilizeze pentru adoptarea legii chiar şi în seara de Revelion.

Liderul PNL a precizat că, dacă preşedintele Traian Băsescu va uza de prerogativa de a solicita reexaminarea legii bugetului de stat pe 2014, atunci parlamentarii USL trebuie să se mobilizeze pentru a adopta pentru a doua oră legea bugetului până la finele anului.

"Nu rămâne decât ca într-o perioadă dificilă, de sărbători, dar asta este, parlamentarii au obligaţia să vină şi să se pronunţe din nou asupra bugetului. (...) Nu e niciun fel de scuză că se aproprie sărbătorile, că e incomod. Nu, nu există nimic mai important până la urmă pentru un parlamentar, nicio lege mai importantă decât bugetul, şi atunci, şi dacă ar fi să fie în seara de Revelion, parlamentarii trebuie să vină să voteze, şi vor veni", a declarat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de guvern.

"Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională.

"O spun în mod categoric, dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca şi la CCR", a spus preşedintele Traian Băsescu, precizând că este vorba de un "avertisment".

Băsescu a mai spus că această creştere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând că tot ce se va da înapoi la pensii şi salarii, va fi "înghiţit" de creşterile de preţuri.

Potrivit preşedintelui, inflaţia va ajunge anul viitor la 3,5%-3,6%.

"Cred că vom avea o creştere de inflaţie de cel puţin 3,5, adăugată pe inflaţia anunţată de Banca Naţională", a mai spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: crin antonescu buget 2014 traian basescu