x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Dacă Băsescu va dori să exceadă cadrele democratice, vom declanşa suspendarea

Antonescu: Dacă Băsescu va dori să exceadă cadrele democratice, vom declanşa suspendarea

03 Aug 2011   •   09:20
Antonescu: Dacă Băsescu va dori să exceadă cadrele democratice, vom declanşa suspendarea

Liderul USL Crin Antonescu a declarat la Realitatea TV ca, daca Uniunea va obtine majoritatea la alegerile parlamentare, va guverna, indiferent de ce spune Traian Basescu. Antonescu a avertizat ca, daca seful statului va ignora optiunea alegatorilor, USL va declansa procedurile de suspendare a acestuia.

"Sunt deja plictisit de pretentia pe care presedintele o are de a rasciti, rastalmaci Constitutia si de a-si aroga un drept pe care nicaieri Constitutia nu i-l prescrie, de a decide chiar peste dorinta electoratului cine guverneaza tara. Lucrurile sunt cat se poate de simple. E foarte clar ca notiunea de partid este asimilabila juridic cu notiunea de formatiune sau de constructie politica, inclusiv alianta electorala si politica", a declarat liderul USL Crin Antonescu, la Realitatea TV.

"Daca alegerile vor consfinti o majoritate absoluta a USL, USL va guverna, pentru ca asa este normal. Daca domnul Basescu va dori sa exceada cadrele democratice in mod violent, atunci exista prevederi constitutionale, inclusiv suspendarea", a mai spus presedintele PNL.

Declaratia este o urmare a celor spuse marti de seful statului, potrivit caruia articolul 103 din Constitutie se refera la faptul ca partidul, si nu alianta care obtine majoritate absoluta impune primul-ministru.

Intrebat daca, in caz ca seful statului va neglija rezultatul votului, USL va declansa procedura de suspendare, Crin Antonescu a raspuns pozitiv. "Fara niciun fel de indoiala. Daca presedintele continua pe linia asta, am putea vedea ca are pretentia ca, din cadrul formatiunii care va castiga alegerile sa desemneze pe cine vrea domnia sa, si nu pe cine desemneaza formatiunea respectiva", a spus Crin Antonescu.

×