x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: De ce întrebările se opresc la Mărginean şi nu la responsabilii direcţi, ca Blejnar

Antonescu: De ce întrebările se opresc la Mărginean şi nu la responsabilii direcţi, ca Blejnar

10 Feb 2011   •   13:57

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, înaintea şedinţei BPC, că trebuie discutat de ce întrebările în cazul mitei în vămi se opresc la fostul şef al ANV, Radu Traian Mărginean, şi nu la cei care l-au pus în funcţie sau la responsabilii direcţi, cum ar fi şeful ANAF, Sorin Blejnar.

“Problema noastră (...) e un sistem corupt care se vede azi numai parţial. E o cercetare care trebuie să meargă până la capăt, trebuie să discutăm de ce întrebările se opresc la domnul Mărginean şi nu la cei care l-au pus, nu la responsabilii direcţi, cum ar fi domnul Blejnar. De ce ministrul de Finanţe tace? Iacă-tă probleme foarte serioase”, a spus Antonescu.

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, a fost demis din funcţie prin decizie a premierului Emil Boc.

Decizia a fost luată în urma unei discuţii avute, miercuri seară, de premierul Emil Boc cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.

Întrebată de jurnalişti când a fost luată decizia demiterii lui Mărginean, Ioana Muntean a afirmat că “în urmă cu foarte puţine minute”.

Cu câteva ore înainte, şeful ANAF, Sorin Blejnar, declara că Radu Mărginean este în continuare la conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) şi că aşteaptă din partea DNA o informare scrisă privind stadiul dosarului şi calitatea acestuia în speţa respectivă, după care va dispune “în consecinţă”.

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, audiat miercuri, la sediul DNA Oradea, în dosarul traficului de influenţă din Vama Halmeu, a fost pus sub învinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mită.

×