x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, în mesajul de 1 Decembrie: Numai împreună putem schimba situaţia economică, socială, politică

Antonescu, în mesajul de 1 Decembrie: Numai împreună putem schimba situaţia economică, socială, politică

de Mediafax    |    01 Dec 2013   •   11:54

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, arată, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale, că nu trebuie uitat că "o naţiune unită este fundaţia unui stat puternic şi fără implicarea activă a cetăţenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o ţară demnă şi prosperă".

"Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Regatul Român la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evoluţia României moderne. Reflectând la semnificaţiile acestui eveniment, acest moment în care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem înţelege că Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionari, ci rezultatul voinţei unei naţiuni întregi: 1 decembrie 1918 reprezentând împlinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generaţii de români! Dincolo de simbolistica sa, Marea Unire a deschis calea către consolidarea economică a României şi a fost un pas esenţial pentru maturizarea instituţiilor democratice ale statului", se arată în mesajul preşedintelui Senatului cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Crin Antonescu menţionează că sărbătorirea Zilei Naţionale este în acelaşi timp şi un prilej de reflecţie, când trebuie rememorate "valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credinţa, corectitudinea, respectul pentru lege şi solidaritatea".

"Să nu uităm că o naţiune unită este fundaţia unui stat puternic şi fără implicarea activă a cetăţenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o ţară demnă şi prosperă", menţionează el.

"Cu această ocazie, doresc să le transmit compatrioţilor noştri că numai împreună putem construi România, că numai împreună putem moderniza România şi numai împreună putem schimba situaţia economică, socială şi politică în România!", adaugă preşedintele Senatului în mesaj.

Crin Antonescu menţionează că, De Ziua Naţională, gândul său merge şi către românii care se află în afara graniţelor ţării, pe care îi asigură de "preţuirea" şi "susţinerea" sa pentru "eforturile lor de a păstra vie identitatea naţională".

"«La mulţi ani!» români, oriunde v-aţi afla! «La mulţi ani», România!", urează Crin Antonescu în mesajul său.

Şi Partidul Naţional Liberal a transmis, duminică, un comunicat de presă în care arată că Marea Unire este "un simbol al solidarităţii naţionale şi al ideii că proiectele măreţe se pot realiza prin unitate şi determinare".

×
Subiecte în articol: 1 decembrie crin antonescu mesaj