x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Măsurile anunţate de Băsescu sunt "ineficiente, insuficiente şi nedrepte"

Antonescu: Măsurile anunţate de Băsescu sunt "ineficiente, insuficiente şi nedrepte"

07 Mai 2010   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, azi, la Arad, că măsurile anunţate, joi seară, de preşedintele Traian Băsescu nu ajută România să iasă din criză şi rezolvă doar pe hârtie problema deficitului bugetar, afirmând, totodată, că acestea sunt "ineficiente, insuficiente şi nedrepte".

"Măsurile nu rezolvă problema ieşirii din criză pentru că nu propun nişte iniţiative legislative, adminsitrative, guvernamentale, care să facă economia să se mişte, nu rezolvă decât pe hârtie, deocamdată, problema deficitului din punctul de vedere al FMI. Nu operează reducerea cheltuielilor bugetare acolo unde se face risipa, în zona achiziţiilor, în zona personalului de clientelă, ci pe spinarea salariaţilor din sistemul bugetar, a pensionarilor şi şomerilor", a spus Antonescu, subliniind că aceste măsuri sunt "ineficiente, insuficiente şi nedrepte".

Preşedintele PNL i-a reproşat şefului statului că nu a anunţat populaţia şi "care este ţinta acestor sacrificii, unde se doreşte să se ajungă cu aceste măsuri".

"Sunt convins că dacă se vor da oameni afară se vor da nu pe criterii profesionale, ci pe criterii politice. Băsescu nu are curajul decapitării clientelei politice", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu.

Liderul PNL a spus că "Traian Băsescu, domnul premier Traian Băsescu, domnul Parlament Traian Băsescu, domnul Guvern Traian Băsescu, domnul Curtea Constituţională Traian Băsescu a ajuns în situaţia de a conduce discreţionar România".

Crin Antonescu a afirmat că "din salariile oamenilor nu se pot da 500 de milioane pentru site-urile lui Udrea" şi că statul trebuie să se îndrepte spre atragerea cu adevărat a fondurilor europene, "din care nu se poate fura".

Referitor la ultimele discuţii cu FMI, Antonescu a spus că nu ştie ce presupun acestea.

"Eu cred că este vorba despre înţelegeri între FMI şi preşedinte, pentru că Guvernul a dispărut din această ecuaţie. Domnul Boc nu a fost văzut, ministrul Muncii spunea joi seară că nu ştie despre ce este vorba şi că va afla astăzi", a spus Antonescu.

Crin Antonescu se află la Arad pentru a participa la Delegaţia Permanentă a PNL Arad, care are loc vineri după-amiază.

×
Subiecte în articol: politic