x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Ponta trebuie să ia o decizie până luni în ceea ce priveşte guvernarea împreună

Antonescu: Ponta trebuie să ia o decizie până luni în ceea ce priveşte guvernarea împreună

de Agerpres    |    13 Feb 2014   •   22:07
Antonescu: Ponta trebuie să ia o decizie până luni în ceea ce priveşte guvernarea împreună
Sursa foto: Antonescu: Ponta trebuie să ia o decizie până luni în ceea ce priveşte guvernarea împreună

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a susţinut joi că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie până luni în ceea ce priveşte guvernarea împreună cu liberalii sau construirea unei alte alianţe, punctând că PNL nu este în situaţia de a accepta condiţiile primului ministru.

"Dl prim-ministru are de răspuns cetăţenilor care ne-au votat până luni, dacă doreşte să mai facă guvernul cu PNL, cu Klaus Iohannis vicepremier sau doreşte să construiască o altă alianţă cu dl Voiculescu, dl Oprea, cu dl Constantin dar ar trebui să spună acest lucru. Nu suntem în situaţia de a accepta condiţii de la dl Ponta", a declarat Antonescu la B1 Tv.

El a arătat că nu vizează un schimb de portofolii în Guvern şi că îşi doreşte ca PNL să rămână la guvernare.

"Dl Ponta până luni trebuie să ia o decizie, vrea să facă guvernul cu noi care nu am cerut nimic în plus şi am adus nişte oameni puternici în Guvern apreciaţi chiar şi de domnia sa, bine. Vrea să aibă singur aşa un Guvern cu alde Daniel Constantin şi să pună dânsul condiţii, să dea ordine, să dea lecţii, să facă tumbe, să facă ce doreşte - ne spune, punem capăt acestui Guvern şi după aceea încearcă să-şi facă un altul. Cu cine va încerca să-şi facă un altul nu ştiu. Trebuie să procedăm decent şi răspunsul este la dl Ponta. Eu sper să dea răspunsul corect şi să mergem înainte", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL a propus schimbări în Guvern, motivând că partidul are dreptul să înlocuiască miniştri. Antonescu a indicat că Ponta a fost încântat de propunerile de miniştri făcute de PNL şi a subliniat că noua structură a Executivului, în situaţia în care postul de vicepremier al liberalilor va fi cuplat cu cel de Ministru de Interne, trebuie să treacă prin Parlament.

Antonescu a afirmat că neînţelegerile din USL au apărut în momentul în care premierul a propus o condiţie suplimentară la schema Executivului, respectiv aceea de-al face vicepremier pe Daniel Constantin, lucru pe care PNL nu-l poate accepta.

"Noi nu am cerut nimic în plus, absolut nimic de la nimeni, am acceptat şi propunerile de reorganizare înăuntrul schemei guvernului cu nişte miniştri delegaţi care să devină miniştri plini. Ne-am înţeles cu dl prim-ministru", a precizat el.

Antonescu a mai explicat că neînţelegerile din Uniune nu se datorează neparticipării pe liste comune la europarlamentare a PNL şi PSD, aşa cum invocă unii liberali, arătând că cele două partide au decis participarea pe liste separate.

×
Subiecte în articol: antonescu ponta decizie guvernare