x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Vrem să vedem dacă FMI ştie cum s-au cheltuit banii săi, dacă mai are încredere în Guvern

Antonescu: Vrem să vedem dacă FMI ştie cum s-au cheltuit banii săi, dacă mai are încredere în Guvern

09 Mai 2010   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, înainte de întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că va discuta despre istoria raporturilor Fondului cu Guvernul, dacă Fondul a aflat cum şi unde s-au dus banii pe care i-a împrumutat României, şi dacă FMI mai are încredere în Guvern.

"Vom discuta despre situaţia economică a României, o istorie a raporturilor FMI cu acest guvern, dacă din punctul dumnealor de vedere e important să fie o politică transparentă a guvernului, dacă dânşii au aflat cum şi unde s-au dus banii pe care i-au împrumutat până acum, în ce constă minunea pe care ar săvârşi-o sau ar fi săvârşit-o guvernul României şi dacă mai au încredere în guvern şi le vom prezenta şi punctele noastre de vedere referitoare la faptul că, dincolo de raporturile între creditor şi datornic, există problema supravieţuirii şi dezvoltării economice", a declarat preşedintele PNL.

Întrebat ce ar trebui făcut pentru relansarea economiei, liberalul a criticat măsurile luate de Guvern precizând, că acestea sunt doar "o notă de plată", nefiind adoptată, de fapt, vreo măsură pentru redresarea economică.

"Nu ştiu nici măcar o măsură pentru redresarea economiei, ştiu nişte măsuri care reprezintă o notă de plată şi nu un plan pentru redresarea economică, nu există astfel de măsuri", a subliniat Antonescu.

La rândul său, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a precizat că va discuta cu liberalii despre situaţia economică şi evoluţiile politice ale României.

×
Subiecte în articol: politic