x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Arad - Stranduri si mici gratis contra voturi

Arad - Stranduri si mici gratis contra voturi

17 Iun 2004   •   00:00

Lupta in toi si pentru Primaria Aradului unde reprezentantii PSD si PD au intrat in turul doi, informeaza BBC.

GABRIELA ANTONIU

Printre armele PSD sunt strandurile gratuite, micii din belsug si berea de 10.000 de lei, desigur, daca are eticheta cu trei trandafiri, si totul este stropit din belsug cu atacuri la persoana.

In plus, se asfalteaza strazi, s-a desfiintat taxa de intrare la strandurile aradene, iar ziarele locale publica pagini intregi cu parerile aradenilor, care spun ca desfiintarea taxei este un lucru bun. In cartierele marginase, cu 10.000 de lei primesti o bere, dar si un fluturas electoral cu chipul actualului primar, Dorel Popa (foto), care troneaza si pe afise enorme pe toate arterele circulate. Ziarele publica zilnic nu mai putin de sase pagini de publicitate electorala si pe strazi se monteaza WC-uri ecologice. Candidatii? Dorel Popa, PSD, actualul primar, 28% in turul intai, si Gheorghe Falca, PD, cu 20% obtinute la 6 iunie. Campania e murdara, s-a ajuns inclusiv la atacuri la persoana, suburbane. Miza acestei batalii este foarte clara: cine castiga Primaria, castiga si Consiliul Local si Consiliul Judetean.

Candidatul PNTCD, Ovidiu Marian, care dupa primul tur a obtinut 13% din voturi, il sprijina pe actualul primar de la PSD, in timp ce Consiliul municipal PNTCD a semnat un acord cu Alianta PNL-PD. Singurii doi consilieri ai PNTCD din Consiliul Local nu se supun hotararii partidului si sustin PSD. UDMR a declarat ca va sustine si in turul doi candidatul PSD, in timp ce electoratul PRM il va sustine probabil pe Gheorghe Falca.

×
Subiecte în articol: politic