x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Armeanul cel bun, recompensat

Armeanul cel bun, recompensat

de Magda Marincovici    |    18 Mai 2010   •   00:00

Prin ordin al ministrului Sănătăţii, şef de lucrări Adina Mariana Ghemigian, medic primar endocrinolog, a fost numit director medical al Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon", în locul  conferenţiarului doctor Daniel Grigorie, medic primar endocrinolog.

La 15 martie a expirat mandatul întregii conduceri a institutului, iar ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a reconfirmat-o, în afară de conf. dr Daniel Grigore, care ocupa funcţia de director medical. Ministrul Sănătăţii i-a încredinţat această funcţie şefului de lucrări Adina Ghemigian, soţia medicului primar Mircea Ghemigian, chirurgul care l-a operat pe preşedintele Băsescu de tiroidă în luna septembrie 2007.

În ordinul emis, ministrul Sănătăţii nu oferă nici o explicaţie pentru această mutaţie. Adică, pentru numirea în postul de director medical a unui şef de lucrări în locul unui conferenţiar doctor.

Totuşi, să ne aducem aminte că la externarea după operaţia de tiroidă, pacientul Traian Băsescu spunea: "În sfârşit, am văzut şi eu un armean bun. Un armean competent". Care nu este altul decât medicul Mircea Ghemigian. Şi iată, pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, a venit şi răsplata armeanului celui bun: avansarea soţiei acestuia în postul de director medical al Institutului "C.I. Parhon".

După cum această mişcare, sosită în plic de la Cotroceni pe biroul ministrului Attila, ne mai poate duce cu gândul şi la oarece strâmtoare financiară în familia prezidenţială. Pentru că, până la declanşarea crizei, de cheltuielile cu îngrijirea sănătăţii preşedintelui Băsescu se ocupau fiicele domniei sale. Dar acum în locul obişnuitului plic s-a trecut la plicul cu numiri pe funcţii ca recompense pentru serviciile medicale prestate.

×
Subiecte în articol: politic