x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Artisan Consulting, lipsă la apel

Artisan Consulting, lipsă la apel

02 Iul 2009   •   00:00

Conducerea firmei Artisan Consulting, chemată ieri de Comisia parlamentară de anchetă în cazul Ridzi pentru audieri, consideră că solicitarea "nu mai are nici un suport legal" din moment ce aspectele investigate fac obiectul unei anchete judiciare a DNA.



"Aspectele investigate de către Comisie fac obiectul unei anchete judiciare a DNA în dosarul nr. 147/P/2009, dosar în care au fost audiate persoane din cadrul societăţii noastre şi au fost predate o serie de documente de către societatea noastră. Am răspuns prompt solicitărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Gărzii Financiare, instituţii care efectuează în aceste zile controalele legale şi necesare.

Precizăm că nu avem nimic de ascuns şi că ne dorim lămurirea acestei situaţii de către autorităţi în condiţiile legii. Faţă de aceste instituţii am respectat toate termenele şi am pus la dispoziţie toate documentele solicitate", se arată în comunicatul Artisan Consulting.

Conducerea firmei aminteşte prevederile articolului 74 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care stipuleză că "anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată" şi că "o anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activităţile care constituie obiectul ei, situaţie în care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor anunţă organele de urmărire penală că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speţă, aflate în arhiva Camerei Deputaţilor".

Potrivit Artisan Consulting, din prevederile amintite rezultă că "ancheta parlamentară a încetat de drept la momentul deschiderii anchetei judiciare a DNA şi prin urmare solicitarea Comisiei nu mai are nici un suport legal".

×
Subiecte în articol: politic