x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aşa grăit-a Zeus…

Aşa grăit-a Zeus…

de Adriana Duţulescu    |    14 Dec 2010   •   20:08
Aşa grăit-a Zeus…
Sursa foto: Karina Knapeck/Jurnalul Naţional

Pentru că posteritatea s-ar putea să fie ocupată cu Sarkozy sau Putin, iar cărţile de istorie îl confundă cu Zeus din Olimp, Jurnalul Naţional s-a îngrijit ca efortul oral depus de Traian Băsescu în timpul domniei sale să nu se risipească în cele patru zări şi vă prezintă colecţia de "ziceri luminate" sezonul 2004-2010. Pentru Marian Vanghelie şi "tâmpiţi" produşi de şcoala românească, ea va fi disponibilă şi pe Google, lângă păpădie şi Herodot.

Găozar, găozar, da’ să ştim şi noi
"Dacă te aşezi pe masă îţi spun cum se face." (către Oana Sultănoiu, de la Realitatea TV,  când l-a întrebat pe Băsescu ce a învăţat la un curs de resuscitare)

"Sigur că-ţi dau o declaraţie. Vin direct în birou la tine să o facem…" (ziaristei Sorina Matei, redactor acre­ditat al Antenei 1 la Palatul Co­tro­ceni)

"Măi, păsărică, nu ai şi tu treabă azi?… Cât era de agresivă ţiganca asta împuţită…" (către Andreea Pană, jur­nalistă la Antena 3)

"Câte un găozar din ăsta crede că ne poate întinde capcane." (către ziaristul Ovidiu Zară)

"Poliţia Română e mai frumoasă de­cât tine" (în ianuarie 2005, Ro­xa­nei Nica de la Antena 1)

"Doamnă, sunteţi la fel de blondă ca Elena Udrea." (către Dana Grecu, realizator Antena 3)

"În politică să perseverezi într-o eroare e o mare greşeală. Aşa au făcut comuniştii, iar tu pari a fi un puiuţ de comunist." (10 mai 2007, când un tânăr i-a spus că l-a dezamăgit că nu şi-a ţinut cuvântul şi nu a demisio­nat în cinci minute)

"Măi, băiatule, cum pui tu întrebari, de la Realitatea TV, când pa­tro­nul tău a sărăcit atâţia oameni cu FNII! (către Lucian Dindirica – Rea­li­ta­tea TV)

"Dictatura presei, dictatura tonomatelor şi a mogulilor de presă este inadmisibilă într-o democraţie, iar practicile pe care le au trebuie criticate. Stăpânii acestor tonomate vor să dobândească controlul pe instituţiile politice ale statului. Vor un preşedinte care să nu aibă curaj şi care să nu le spună nimic. Nici măcar dreptul elementar la replică nu sunt dispuşi să-l dea. Când am candidat la Preşedinţie nu mi-am asumat să fiu terfelit de aceste tonomate."

"Vă credeţi atât de importanţi? Dis­cutăm de informaţii de securitate na­ţională. Când vă văd ducându-vă la televizor şi informând naţiunea că vă ascultă serviciile… Ce credeţi că aveţi voi în cap şi nu spuneţi pe gu­ră?"

"Sunt mai sănătos decât patro­nii voştri. Ştiu că de trei luni mulţi se chinuie tare să spună că preşedintele ori e bolnav, ori face partide, rupând de la PSD. Nu mai transmiteţi minciuni. Sunt mai sănătos decât toţi patronii voştri şi la minte, şi la corp."

"Românii sunt păcăliţi zilnic, sunt minţiţi. O să vedeţi fete rujate, cu ochii cât cepele: «se reduc salariile, să le aducem banii, bănişorii lor». Bănişorii acestor oameni sunt bani pe care nu-i producem, îi împrumutăm pentru a-i plăti. Nu putem să ne lăsăm păcăliţi la nesfârşit de iluzii."

Noi creştem o dată cu Google
"Doamna Andronescu, o mare rugăminte la dumneavoastră. Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în educaţie, pentru că situaţia educaţiei în România este drama­tică din punctul de vedere al calităţii. Nu vreau să fac nici un fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româ­neşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tini­chi­gii pregătiţi în şcoli." (în şedinţa de guvern)

"Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filozofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă."

"Şcoala, şcoala românească scoa­te tâmpiţi." (către Gabriel Liiceanu)

"La ce-mi foloseşte că ştiu că Neagoe Basarab a domnit între 1412 şi 1421? Găsiţi pe Google. Dar aş vrea să am competenţa să repar un cal­cula­tor." (29 septembrie 2009 – n.r. Nea­goe Basarab a domnit între 1512 şi 1521)

"Cum ajungeam într-un port, cum mă duceam într-o bibliotecă."

"Eu nu sunt nici intelectual, nici altceva."

"Universitatea înseamnă vertica-litate, corectitudine şi nu mită, furt sau minciună. Din nefericire, şcoala suferă din pricina acestor tare. Plagiatul practicat de unii studenţi, ca şi de unii profesori, cumpărarea lucrărilor de licenţă, mita pentru promovarea examenelor sunt practici care caracterizează din nefericire o parte a învăţământului universitar românesc."

Ţara moare, dar nu mă predau
"Eu trec prin criză ca şi furtunile când eram pe mare, cu fruntea sus şi nu cu capul plecat şi aşa ar trebui să o treacă toţi românii."

"Loganul merge mai bine decât Guvernul."

"Să avem grijă fiecare de noi, să nu aşteptăm să aibă grijă alţii, inclusiv statul."

"România e în criză." (6 septembrie 2010)

"Maximul crizei a fost depăşit." (9 septembrie 2010)

"Informaţiile care apar în presă despre revenirea economiei în România nu sunt reale, riscul ca această criză să izbucnească din nou este foarte aproape de noi toţi."

"Statul este un om foarte gras cocoţat în spatele unuia slab şi subţirel care este economia."

"Creşterea productivităţii şi a economiei a făcut-o patronatul, trimiţând oamenii în şomaj."

"Nu avem atât de multă sărăcie în România cât avem nemuncă şi abuzuri în sistem. Mii de pensionaţi fără justificare, zeci şi sute de mii de alocări de ajutoare fără justificare."

"Trebuie sa recunoaştem că serviciile pe litoralul românesc sunt de proastă calitate şi, până când nu se vor găsi soluţii, plecând de la os­pă­tarul care îţi vine la masă, pro­blema nu se va rezolva. La hoteluri de patru stele veţi vedea că personalul nu este de patru stele".

"Când vorbeam de pensia minim-garantată de 500 de lei, probabil că eram sub influenţa băuturilor alcoolice."

"Intrarea în Uniunea Europeană e ca intrarea într-un restaurant de cinci stele."

"O ţară care se duce să ceară mereu împrumuturi pentru a avea bani de pensii şi nu pentru infrastructură este o ţară de mâna a doua. Trebuie să ne revenim rapid."
Sunteţi prea mulţi, mai răriţi-vă!
"Nu am nimic cu pensionarii. Dimpotrivă."

"Majoritatea românilor care vor să plece, majoritatea a plecat deja."

"E adevărat că eu am salariu mare după 30 de ani de muncă, iar un stagiar din această categorie câştigă 600 de lei pe lună. Toţi am avut salarii mici în anumite etape ale carierei noastre. Eu i-aş spune domnului profesor că dânsul are totuşi 16 ore pe săptămână, iar eu muncesc 16 ore pe zi. Dacă va face un calcul să vadă cu cât e plătit pe oră, va constata că e mai bine plătit decât mine."

"Sunt de acord că medicii pleacă în străinătate pe salarii mai bune. Cel mai bun lucru a fost liberalizarea pieţei muncii. Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Statul român nu poate să îşi plătească medicii şi profesorii cum merită, asta-i realitatea."

"Ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro... Cereţi pensii mari, salarii mari... Când se întâmplă inundaţii, vă plângeţi că nu vă facem digul. Cu ce?"

"De ce v-aţi pus casa aici, măi oameni buni?"

Pe ei, pe mama lor!
"Şi SIDA e mai sănătoasă decât Hrebenciuc."

"Mă vedeţi pe mine negociind cu un şobolan rozaliu cum este Viorel Hrebenciuc? Pe unde trece el mi­roa­se a fraudă, a combinaţii care de­pă­şesc bunul-simţ"

"Un fleac, i-am ciuruit."

"Fiecare politician se poate autotesta. Te duci pe trotuar, te opreşti lângă stâlpul din staţia de autobuz şi vezi câti oameni îţi spun bună ziua şi care e diferenţa dintre tine şi stâlp."

"Nu aş vrea să îi văd cu unghiuţele zgâriind în poarta Cotroceniului când se vor face guverne. Ar fi bine să stea unde au stat şi astazi."

"Victor Ponta trebuie să facă frumos ca maimuţica. Omul ăsta a venit preş la mine în birou, în 2008, şi mă întreabă «m-aţi putea sprijini la competiţia pentru alegerile la Primăria Capitalei?»"

"Băiatul cu nume de floare şi păr vopsit" (despre Crin Antonescu)

"Când spune bătrânul edec Ion Iliescu «baieţi, ăsta e drumul», votează fără să întrebe de ce."

"Ruşine, Dinu Patriciu!"

Eu sunt Zeus! Voi?
"Sunt perfect." (2005)

"Plecaţi de la premisa că am recunoscut mereu că nu sunt perfect."

"În fiecare zi sunt mai bun decât am fost cu o zi în urmă, deci, după referendum, o să fiu mai bun."

"Am greşit-o, am greşit-o, acum nu o mai pot trage înapoi. Ce să-i fac?!"

"Eu, oricât aş vorbi de puţin, tot vi se pare că vorbesc prea mult!..."

"Aici, în România, de mii de ani avem zăpadă iarna."

"Funcţia de prim-ministru am res­pectat-o tot timpul, ceea ce nu mă obli­gă şi la respect pentru o persoa­­nă."

"Sunt mai atractive, din punctul meu de vedere, blondele. Păi, şi cu soţia mea m-am însurat pentru că era blondă."

"Dacă eu aş fi fost la cârma Tita­nicului, acesta nu s-ar fi scufundat."

"Din public am plecat, în public mă întorc."

"Mi-am câştigat existenţa greu, eu n-am stat la şedinţe de partid, la uscat. Doisprezece ani, toată ti­ne­reţea, partenerii mei de şedinţă erau valurile, furtunile, marea cât vezi cu ochii, o navă cu care răspundeai cu capul."

×
Subiecte în articol: traian basescu