x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac la PSD în presa austriacă

Atac la PSD în presa austriacă

03 Dec 2018   •   09:05
Atac la PSD în presa austriacă

Preşedintele Iohannis a acordat un interviu publicaţiei austriece Kurier în care a vorbit despre dorinţa sa de a candida pentru un nou mandat la Cotroceni, continuarea luptei anticorupţie, corectarea modificării legilor Justiţiei şi asigurarea unui mandat rezonabil la Preşedinţia UE.

”Este evident că ar fi de dorit să avem un Guvern mai bine pregătit, care să profite de această oportunitate în favoarea României. Chiar şi în aceste circumstanţe interne dificile, putem asigura un mandat rezonabil la Preşedinţia UE”, a spus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că datorită cetăţenilor, obiecţiilor Opoziţiei şi eforturilor sale a fost posibilă corectarea unor modificări ale legilor şi amânarea intrării în vigoare a unor acte normative. “Este adevărat că actuala majoritate parlamentară, care susţine Guvernul PSD, vrea slăbirea luptei împotriva corupţiei şi a independenţei sistemului judiciar”, a adăugat Iohannis. El a susţinut că din prima zi a mandatului a încercat prin prerogativele sale să împiedice adoptarea unor legi care slăbesc sistemul judiciar şi legislaţia penală.

„Din păcate, coaliţia de guvernământ încearcă să modifice după bunul plac legile Justiţiei şi Codurile Penale, ignorând cererile Opoziţiei, asociaţiilor magistraţilor şi românilor care au ieşit în stradă. Ministrul Justiţiei încearcă să îl înlocuiască pe procurorul general. Acest lucru confirmă tentativa de subordonare a justiţiei ai cărei beneficiari sunt mai mulţi politicieni în funcţii înalte”, a mai spus Iohannis.

Întrebat despre o posibilă candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului European, şeful statului a răspuns: ”Aş dori să subliniez faptul că în luna iunie a acestui an am anunţat public candidatura mea pentru un nou mandat de preşedinte al României”.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis