x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac sub forma unei pilde pentru Ludovic Orban. „Zeul tot Zeu. Vrea fotoliul ăl mai mare, bufonii să îl distreze”

Atac sub forma unei pilde pentru Ludovic Orban. „Zeul tot Zeu. Vrea fotoliul ăl mai mare, bufonii să îl distreze”

de Ion Alexandru    |    11 Ian 2021   •   09:12
 Atac sub forma unei pilde pentru Ludovic Orban. „Zeul tot Zeu. Vrea fotoliul ăl mai mare, bufonii să îl distreze”

Deputatul liberal Florin Roman revine cu un atac interesant la adresa conducerii partidului. Într-o postare pe contul său de socializare, parlamentarul vorbește despre un Zeu, care a pierdut bătălia cu „un inamic invizibil”, dar care a reușit să nu iasă cu totul „șifonat” de o oaste. După bătălie, mai arată Florin Roman, Zeul și-a luat lângă el un general, uitându-i pe cei care au luptat alături de el. „Zeul” din povestea deputatului ar fi vânat „cel mai mare fotoliu”, pe care l-a obținut, lăsându-i „cu ochii în soare” pe soldați și luându-i alături de el doar pe aceia care „i-au curățat scamele de pe umăr”.

 

Sub titlul „Pilda Generalului Zeu”, deputatul Roman vorbește despre un tărâm frumos, preaiubit, dar greu încercat. „Și se face că vine o perioadă grea, cu un inamic invizibil și perfid, care începe să ia vieți... Atât de multe, încât mulți oameni ajung să piardă pe cineva drag. Începe o bătălie aprigă, pe viață și pe moarte, pentru a distruge acest inamic”, scrie Florin Roman, făcând, fără îndoială, referire la COVID-19. Mai departe, el arată că „mulți luptă pentru salvarea acestui loc binecuvântat, dar aproape la fel de mulți o fac pentru îngroparea sa. Ca orice bătălie grea, are nevoie și de un general. Astfel, apare el, salvatorul, vocal și pregătit să îngroape cu succes totul, chiar și ce nu a mai rămas.”

 

Cine este generalul?

 

Aflăm, astfel, că, după bătălie, „devine generalul Zeu!”, însă, totodată, a sosit și „ziua luptei pentru supremație”, când „generalul se crede coastă din Zeul Soare și, așa cum se întâmplă în toate basmele, la toți te puteai uitai... dar la el, ba”. Acestui general, spune Florin Roman, „i se construiește piedestal, urechile îi sunt gâdilate de cuvinte frumoase, i se curăță scamele de pe hainele poleite și i se perie podoaba capilară. Uite-așa, toți se închină pentru ca el, generalul, să îi ungă și pe ei cavaleri în luptă”.

Poveste merge mai departe și pare să facă o legătură cu rezultatul alegerilor parlamentare. „Bătălia l-a cam tăvălit, Zeul Soare uită de general, cei mărunți ascut limbile, ca măcar să îi ungă ceva... orice, dar cei mulți, care au luptat pentru salvare, rămân cu ochii în soare”, mai arată Roman.

 

Slugile care îl perie pe Zeu primesc tot, ceilalți, dacă mai rămâne ceva

 

Pilda descrie ce s-a întâmplat după război. „Și vine și ziua cea mare, de după luptă. Zeul tot Zeu… Vrea fotoliul ăl mai mare, bufonii să îl distreze, slugi să îl perie și cărăuși să construiască.

Dar o slugă cu nițel curaj îi spune: «O! Preaiubite general Zeu! Dar ăia de au rămas cu ochii în soare? Nu îi chemăm?». «Cine sunt ăia?». «Păi, sunt cei care s-au luptat și te-au ajutat să nu fii tăvălit de tot în luptă…». «Sunt mulți zici?». «Nici puțini…». «Să aștepte! Îi vreau aici pe ăia de mă îngroapă în miere de atâta iubire... Să aleagă ei primii ce vor, iar ce rămâne le mai dăm și la ăilalți». «Păi, și la castel, lângă Excelența Voastră, care rămân?». «Păi, nu ți-am zis?! Ăia de mi-au cules scamele». «Am înțeles, Măria Ta!»”, își încheie deputatul exercițiul de imaginație.


Liberalul vorbea, săptămâna trecută, de nevoia unor lideri puternici în PNL

 

Postarea vine la fix o săptămână după ce același Florin Roman scria că 2021 este anul Congresului și în PNL. Atunci, el atrăgea atenția că pierderea alegerilor a învolburat apele în partid, iar Guvernul Cîţu are o misiune grea.

„Cea mai dificilă luptă va fi cea din interiorul guvernului, unde USR luptă cu «garda pretoriană» a lui Barna și Cioloș. În Parlament se anunță o luptă pe viață şi pe moarte cu un PSD care ştie să facă opoziție la baionetă, cu un AUR deja periculos, iar PNL e luat la țintă de toți «partenerii» politici”, mai arată acesta. Deputatul sublinia, atunci, că „e nevoie ca de aer de lideri puternici, de o nouă împrospătare a imaginii partidului, pentru că lupta pentru 2024 a început deja!”.

 

„Plida generalului Zeu”, aluzie la pierderea alegerilor de către PNL, lupta cu COVID și alergatul după funcții

×
Subiecte în articol: ludovic orban