x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atanasiu: Trebuie să ne întoarcem la popor, avem nevoie de alegeri anticipate

Atanasiu: Trebuie să ne întoarcem la popor, avem nevoie de alegeri anticipate

07 Mai 2010   •   00:00

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că singura soluţie pentru România ar fi "întoarcerea la popor" prin organizarea de alegeri anticipate, scrutin care ar trebui organizat de un guvern independent.

"Oamenii ăştia trebuie să înţeleagă că au nenorocit această ţară şi că mai există o singură soluţie: să plece şi să ne întoarcem la popor aşa cum îi place domnului preşedinte să spună. Avem nevoie obligatoriu, fiindcă actuala structură parlamentară nu permite formarea unei majorităţi parlamentare capabile să guverneze România, avem nevoie de alegeri anticipate, avem nevoie să ne întoarcem la popor. Până să ne întoarcem la popor avem nevoie de un guvern minimal, cu număr restrâns de miniştrii, credibil, care să organizeze nişte alegeri libere care să nu mai fie furate ca cele prezidenţiale", a spus Atanasiu.

Parlamentarul liberal a adăugat că PNL va face demersul obligatoriu pentru "întoarcerea la popor", adică va depune, împreună cu celelalte partide parlamentare din opoziţie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc. El a adăugat că în această moţiune de cenzură vor fi arătate măsurile slabei guvernări care au dus atât la o scădere a nivelului de trai a românilor, cât şi la "falimentul întregului stat român".

"Cerem alegeri anticipate pentru a putea forma o majoritate parlamentară capabilă să vină în faţa Parlamentului cu nişte politici publice capabile să ne scoată din criza românească în care ne-am adâncit. Cei care vorbesc de criza mondială o fac ca să aibă un scut de protecţie. Nu mai există criză mondială. Toate ţările serioase au ieşit din criză, am rămas noi, grecii şi încă câteva state care nu au o economie şi nu au un guvern capabil să ia măsurile necesare ieşirii din criză", a spus Atanasiu.

El a afirmat că PNL vrea ca alegerile anticipate să fie organizate de un guvern independent cu un număr redus de miniştri, care să nu candideze ulterior pentru anumite funcţii guvernamentale.

Potrivit sursei citate, un guvern independent nu va fi suspectat că "trage alături de una sau de alta din formaţiunile politice" şi va organiza alegeri corecte în România.

"Dacă vom rămâne în continuare cu domnul Boc în frunte şi cu camarila lui de hoţi, Videanu, Berceanu, Udrea, Blaga, atunci să se aştepte românii la încălcări de Constituţie, la încălcări de lege, la toată lumea să i se taie salariul, i se taie pensia, i se taie subvenţia. Azi, mâine o să ne spună că suntem prea mulţi şi, din doi în doi, ne va executa pe câte unu ca să rămânem mai puţini şi să împărţim bugetul la mai puţini", a conchis Teodor Atanasiu.

×
Subiecte în articol: politic