x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Attila Korodi a anunţat că UDMR va vota moţiunea de cenzură

Attila Korodi a anunţat că UDMR va vota moţiunea de cenzură

18 Iun 2019   •   16:29
Attila Korodi a anunţat că UDMR va vota moţiunea de cenzură

UDMR va vota moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Dăncilă, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, deputatul Attila Korodi.

"Pentru acţiunile neuniforme, pentru lipsa de asumare a responsabilităţii din partea multor instituţii guvernamentale, pentru lipsa abordării preventive a problemelor cu care se confruntă comunitatea maghiară, suntem obligaţi să sancţionăm coaliţia de guvernare. Prin urmare, UDMR votează moţiunea de cenzură", a spus Attila Korodi.

El a mai spus că UDMR consideră că Guvernul şi unele ministere au avut o responsabilitate majoră la cele întâmplate pe 6 iunie la Valea Uzului.

"Instituţiile statului nu şi-au făcut treaba cu responsabilitate. În orice ţară civilizată, elementele provocatoare, persoanele aflate în stare de ebrietate sunt extrase de către forţele de ordine din mulţimea care doreşte să participe de bună credinţă la un eveniment public. Acest lucru nu s-a întâmplat în Valea Uzului. (...) Responsabilii situaţiei create din 6 iunie în Valea Uzului sunt Ministerul de Interne şi cei doi prefecţi din judeţele Harghita şi Bacău", a susţinut Attila Korodi.

Aşteptările pe care UDMR le formulează în moţiune sunt aşteptări faţă de toate guvernele, precum şi faţă de Parlament, a adăugat el.

"Comunitatea maghiară nu cere decât respect, egalitate în faţa legii, păstrarea limbii, tradiţiilor şi valorilor culturale, dezvoltarea învăţământului în limba maternă, dezvoltare economică, dialog, administraţii locale puternice în care comunităţile etnice au posibilitatea de a se dezvolta şi administraţie centrală care acţionează într-o manieră europeană în adevăratul sens al cuvântului", a conchis deputatul UDMR. AGERPRES

×
Subiecte în articol: attila korodi