x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Attila Korodi: De multă vreme Tokes nu se mai comporta ca membru fondator UDMR

Attila Korodi: De multă vreme Tokes nu se mai comporta ca membru fondator UDMR

12 Mar 2012   •   08:42

Presedintele Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor, Attila Korodi (UDMR), sustine ca europarlamentarul Laszlo Tokes nu se mai comporta de multa vreme ca membru fondator al Uniunii si ca acesta a ales mai degraba "calea slovaca" pentru comunitatea maghiara, decat pe cea "transilvana".

"De multa vreme nu se mai comporta domnul Tokes ca membru fondator (al UDMR - n.r.), din cauza aceasta este ceva normal (demisia - n.r.). Poate ironic constat ca face aceasta declaratie si ia aceasta decizie dupa rezultatele alegerilor din Slovacia. Asta inseamna ca domnul Tokes cred ca a ales mai degraba calea slovaca pentru comunitatea maghiara decat calea transilvana", a declarat deputatul, potrivit Agerpres.

Legat de posibilitatea ca la alegerile locale sa existe candidati comuni ai UDMR si ai formatiunii sustinute de Tokes, Attila Korodi a spus ca, probabil, acest lucru se va intampla in cateva localitati.

"Probabil, la nivel local, in cateva localitati vor fi participari comune si sustinere reciproca", a afirmat Attila Korodi.

Europarlamentarul Laszlo Tokes si-a anuntat astazi demisia din UDMR, argumentand ca ii este din ce in ce mai greu sa explice la Bruxelles ce se intampla in Romania, un exemplu fiind pozitia Uniunii fata de proiectul de minerit de la Rosia Montana.

×