x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Audierile miniştrilor desemnaţi au început. USL nu participă la şedinţele comisiilor de specialitate

Audierile miniştrilor desemnaţi au început. USL nu participă la şedinţele comisiilor de specialitate

08 Feb 2012   •   09:32
Audierile miniştrilor desemnaţi au început. USL nu participă la şedinţele comisiilor de specialitate

UPDATE 17:24 - Alexandru Nazare, propus pentru functia de ministru al Transporturilor, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, dupa 20 de minute de audieri.

Nazare le-a vorbit parlamentarilor despre prioritatile Ministerului Transporturilor, aratand ca, in opinia sa, "cuvintele cheie sunt coerenta si continuitatea" in acest domeniu.

UPDATE 17:22 - Ministrul desemnat al Sanatatii, Ladislau Ritli a primit recomandarea favorabila, in unanimitate, din partea comisiilor de sanatate, in absenta deputatilor si senatorilor din opozitie.

La sedinta au fost prezenti 15 parlamentari ai PDL, UDMR si UNPR.

Sedinta a fost condusa de vicepresedintele Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor, Cristina Dobre (PDL), in absenta presedintelui comisiei, PSD-ista Rodica Nassar.

UPDATE 17:02 - Candidatul la functia de ministru al Economiei, Lucian Bode a fost avizat in unanimitate de comisiile parlamentare de specialitate.

Audierea, la care parlamentarii opozitiei nu au fost prezenti, a durat aproximativ 20 de minute, iar la finalul acesteia, in timp ce Bode era felicitat de colegii sai parlamentari, senatorul PDL Radu Berceanu i-a spus razand: "Mai, tu chiar stii diferenta dintre watt si volt!"

Lucian Bode a fost propus miercuri dimineata de PDL pentru functia de ministru al Economiei in Cabinetul Ungureanu, dupa ce marti seara Andreea Paul Vass a anuntat ca refuza desemnarea.

Unul dintre reprosurile aduse acesteia de catre un coleg de partid a fost cel ca Vass nu cunoaste diferenta dintre watt si volt.

UPDATE 16:15 - Ministrul propus al Apararii, Gabriel Oprea, a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de specialitate.

UPDATE 15:45 - Cristian Diaconescu, propus pentru functia de ministru al Afacerilor Externe, a fost avizat favorabil de parlamentarii din comisiile de politica externa si cele ale romanilor de pretutindeni din Camera Deputatilor si Senat. Si Bogdan Dragoi, ministrul desemnat al Finantelor, a fost avizat favorabil de Comisiile parlamentare de buget-finante, la sedinta participand 23 de parlamentari ai puterii, in timp ce reprezentantii opozitiei au lipsit.

UPDATE 15:13 - Claudia Boghicevici, candidatul pentru functia de ministru al Muncii, a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea comisiilor parlamentare. Boghicevici a spus ca angajamentul pe care si-l ia este sa gaseasca cele mai bune solutii pentru ca eforturile noului Guvern sa dea roade in viata de zi cu zi a romanilor. "Poate de multe ori nu am explicat corect masurile si oamenii nu au inteles. Nu am sa promit lucruri pe care nu le voi putea face", a declarat Boghicevici.

UPDATE 14:42 - Catalin Predoiu, propus pentru functia de ministru al Justitiei, a primit aviz favorabil, in unanimitate, din partea comisiilor juridice, cele pentru drepturile omului si cele pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputatilor si Senat. Lucrarile s-au desfasurat in lipsa cvorumului, in sala fiind prezenti 23 de parlamentari ai Puterii.

UPDATE 14:28 - Ministrul desemnat al Comunicatiilor, Razvan Mustea, a primit aviz pozitiv in unanimitate, in urma audierilor in Comisia economica din Senat si de cea pentru tehnologia informatiei din Camera Deputatilor.

"Legat de declaratia de avere, ca sa inchidem acest subiect, trebuie sa va spun ca provin dintr-o familie care a muncit zeci de ani, tatal meu este un om de afaceri prosper, mama mea este medic. Majoritata lucrurilor din declaratia de avere sunt dobandite inainte de intrarea mea in mandatul de deputat. Deci, toate veniturile mele sunt trecut in declaratia mea de avere, asadar subiectul asta il consider inchis", a spus Mustea in timpul audierilor.

Audierile viitorilor ministri ai Cabinetului Ungureanu in comisiile parlamnetare vor incepe astazi, de la ora 14:00. Maine, de la ora 11:00, vor avea loc prezentarea programului de guvernare si votul de investitura. Opozitia nu va participa nici la audierile de astazi, nici la plenul de maine.

Potrivit programului, ministrul propus pentru Administratie si Interne, Gabriel Berca, va fi audiat, intre orele 17.00-18.00, la comisiile reunite pentru Administratie si la cele pentru Aparare.

Ministrul propus pentru Finante Publice, Bogdan Dragoi, va fi audiat de Comisiile reunite pentru buget intre orele 14.00-15.00.

Ministrul propus pentru Economie, Lucian Bode, urmeaza sa primeaza avizul Comisiilor economice din cele doua Camere si de Comisia pentru industrii din Camera Deputatilor si de cea pentru privatizare din Senat incepand cu ora 16.00.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, va fi audiat de Comisiile reunite pentru politica externa si de Comisia romanilor de pretutindeni din Senat si de cea pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii a deputatilor, de la ora 14.00.

Comisiile reunite din Parlament pentru Afaceri europene si comisiile pentru administratie vor da un aviz, incepand cu ora 19.00, ministrului Afacerilor europene, Leonard Orban.

Comisiile economice si pentru privatizare din Parlament, il vor audia, incepand cu ora 17.00, pe Ministrul propus al Transporturilor, Alexandru Nazare.

Ministrul propus al Mediului, Laszlo Borbely, isi va prezenta programul in fata Comisiilor pentru administratie publica si de comisiile pentru agricultura la ora 20.00.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Cristian Petrescu, va primi avizul Comisiilor pentru administratie publica, al Comisiei pentru industrii din Camera si al Comisiei economice din Senat la ora 18.00.

Ministrul propus al Apararii, Gabriel Oprea, va fi audiat de Comisiile reunite de specialitate incepand cu ora 15.00, iar ministrul Culturii, Kelemen Hunor, va primi avizul Comisiilor reunite pentru cultura si al Comisiei permanente comune a Parlamentului pentru relatia cu UNESCO incepand cu ora 17.00.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, va fi audiat in trei comisii reunite - Comisiile juridice, Comisiile pentru cercetarea abuzurilor si Comisiile pentru drepturile omului, incepand cu ora 14.00.

Ministrul propus al Muncii, Claudia Boghicevici, isi va prezenta programul in fata Comisiilor reunite pentru munca, precum si din partea Comisiilor pentru egalitate de sanse din cele doua Camere ale Parlamentului si avizul comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor.

Ministrul propus al Educatiei, Catalin Baba, va fi audiat in comisiile de specialitate din Parlament incepand cu ora 14.00, iar ministrul propus al Sanatatii, Ritli Ladislau, va primi avizul Comisiilor de sanatate incepand cu ora 15.00.

Ministrul propus al Agriculturii, Stelian Fuia, va fi audiat in Comisiile reunite pentru administratie publica si in comisiile pentru agricultura incepand cu ora 21.00.

×