x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "Habemus Guvernus". După ora 15:00, voi cere votul în Parlament pentru noul Guvern. Depunerea jurământului, după ora 19:00

Ponta: "Habemus Guvernus". După ora 15:00, voi cere votul în Parlament pentru noul Guvern. Depunerea jurământului, după ora 19:00

21 Dec 2012   •   09:41
Ponta: "Habemus Guvernus". După ora 15:00, voi cere votul în Parlament pentru noul Guvern. Depunerea jurământului, după ora 19:00
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images
UPDATE 12:44 - Comisiile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au început, la ora 12:30, audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Ponta. La ora 14:00, urmează să înceapă plenul reunit pentru învestirea Guvernului Ponta.

UPDATE 11:14
- Co-preşedintele USL a declarat, la finalul întâlnirii cu Victor Ponta, că "nu există nicio dispută în legătură cu ANAF, CNADNR sau prefecţii". "Ne-am întâlnit pentru clarificări. Vă pot comunica în plus faptul că la 12:30 sunt convocate birourile reunite, apoi audierile la comisii a miniştrilor", a precizat Crin Antonescu.

"Lucrurile pe fond sunt clare. Faptul că presa a vehiculat că la mine în birou au fost diverse persoane, în condiţiile în care la mine în birou am fost doar eu şi Victor Ponta. Nu a fost niciun fel de diferend în legătură cu prefecţii sau cu CNADNR. Despre miniştrii delegaţi v-am spus că nu există niciun fel de problemă. Aşa că, dacă lăsaţi la o parte intoxicările care au fost în mass-media, lucrurile sunt pe făgaşul normal. În calendarul anunţat suntem capabili să rezolvăm lucrurile corect. Este adevărat că se pot confrunta viziuni de natură organizatorică pentru a face o administraţie eficientă. Dar asta nu înseamnă bătaie pe bani, putere sau persoane", a mai spus Crin Antonescu.

UPDATE 10:35
- Victor Ponta a exclamat "Habemus Guvernus", după ieşirea de la întâlnirea cu liderul PNL Crin Antonescu, premierul precizând că cei trei noi miniştri delegaţi vor primi atribuţiile specifice funcţiilor prin OUG de reorganizare a Executivului, care va fi dată sâmbătă.

Ponta a mai spus că astăzi vor avea loc audierile miniştrilor Cabinetului Ponta 2. Tot astăzi, după ora 15:00, premierul va cere vot Parlamentului pentru noul Guvern. Premierul Victor Ponta a mai spus că, probabil, ceremonia pentru depunerea jurământului de către membrii noului Cabinet va avea loc după ora 19:00.

Ponta a explicat că, aşa cum a gândit el structura Guvernului şi cum va rămâne, ANAF nu are alt loc decât la Ministerul Finanţelor, CNADNR merge la ministrul pentru Proiectele de Infrastructură, în timp ce prefecţii trec în coordonarea sa directă, rămânând la Interne.

"Eu şi domnul Antonescu ne-am întâlnit pentru a netezi ultimele asperităţi. Nu s-a schimbat nimic faţă de ce am propus ieri. Miniştrii delegaţi au rămas miniştrii delegaţi, ANAF nu are alt loc decât la Finanţe, alături de buget. CNDANR merge la ministrul pentru marile proiecte de infrastructură, urmând ca în cel mai scurt timp drumurile naţionale să meargă la Transporturi. CNDANR se va transforma în Compania de autostrăzi. Prefecţii trec în coordonarea mea directă, locul lor fiind la Ministerul de Interne", a declarat Ponta.

Premierul a precizat că a vorbit şi cu Traian Băsescu. "Ieri după-amiază am vorbit cu preşedintele Băsescu şi i-am spus că îl voi ţine la curent cu desfăşurarea procedurilor", a mai spus Ponta.

...................

Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta discută în biroul preşedintelui Senatului, întâlnirea debutând în jurul orei 09.00. Ponta a intrat în biroul lui Antonescu fără a face declaraţii presei.

Ieri, audierile în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi în viitorul Cabinetul Ponta au fost amânate din cauza unor neînţelegeri în USL, motivele având legătură, potrivit unor surse, citate de Antena 3, cu atribuţiile miniştrilor şi cu subordonarea unor instituţii în Guvern. Joi seară, după anunţul privind amânarea audierilor miniştrilor propuşi, au început să circule informaţii referitoare la disputele din interiorul USL legate de atribuţiile miniştrilor delegaţi. Ulterior, Victor Ponta a plecat de la Parlament şi fost asaltat de jurnalişti cu întrebări referitoare la motivele disputelor, respectiv subordonarea ANAF şi trecerea Autostrăzilor la Ministerul Marilor Proiecte.

După plecarea lui Ponta, au apărut informaţii referitoare la iniţierea unor discuţii ale PSD cu UDMR şi cu PPDD.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că nu crede că PSD a început negocieri cu UDMR sau PPDD. Antonescu precizat că USL face bine, că PNL nu a cerut ministere în plus şi că audierile miniştrilor propuşi vor începe vineri, menţionând că nu au fost întrunite toate condiţiile, inclusiv politice, pentru ca acest lucru să se întâmple joi.


×