x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Augustin Zegrean, preşedintele CCR: 46% nu e 50%. Nu noi am stabilit rezultatul referendumului

Augustin Zegrean, preşedintele CCR: 46% nu e 50%. Nu noi am stabilit rezultatul referendumului

27 Aug 2012   •   13:43
Augustin Zegrean, preşedintele CCR: 46% nu e 50%. Nu noi am stabilit rezultatul referendumului

Presedintele Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a declarat, inaintea sesiunii extraordinare a Parlamentului, ca rezultatul referendumului din 29 iulie nu a fost stabilit de CCR, ci de datele primite de la Biroul Electoral Central.

"Pe probe am dat verdictul, 46% nu e 50%. Nu noi am stabilit rezultatul referendumului, s-a stabilit la BEC, procesul verbal l-am avut in vedere, pentru ca au fost contestatii. Am cerut lamuriri atat de la INS, cat si de la Guvern, iar Executivul a spus ca aceea este cifra", a declarat presedintele CCR, Augustin Zegrean.

El a precizat ca o judecata trebuie sa fie luata doar pe baza actelor, care sunt singurele probe. "Avem la dosar o scrisoare de la INS in care ne spun ca nu ne pot comunica cifra exacta in urma recensamantului, decat in semestrul doi 2013. Mai mult, INS spun ca in Romania nu exista mijloace tehnice pentru a stabili numarul cetatenilor cu drept de vot". a mai adaugat presedintele Curtii Constitutionale.

×