x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR cere Guvernul să renunțe la restricțiile de deplasare pentru noaptea de Înviere

AUR cere Guvernul să renunțe la restricțiile de deplasare pentru noaptea de Înviere

05 Mar 2021   •   16:44
AUR cere Guvernul să renunțe la restricțiile de deplasare pentru noaptea de Înviere
Sursa foto: Lucian Alecu

AUR cere Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență ridicarea restricțiilor de deplasare pentru noaptea Învierii – pe 4 aprilie, când este Paștele catolic, și pe 2 mai, când este Paștele ortodox.

„În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23:00 – 5:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", precizează AUR, într-un comunicat de presă.

De asemenea, AUR specifică faptul că își reafirmă poziția de respingere a măsurilor luate de Guvern pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

„Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, citat în comunicat.

×
Subiecte în articol: restricţii inviere aur