x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aurel Cazacu şi-a dat demisia din funcţia de director în Ministerul Economiei

Aurel Cazacu şi-a dat demisia din funcţia de director în Ministerul Economiei

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Aug 2009   •   00:00

Aurel Cazacu, directorul general al Direcţiei Generale Industria de Apărare şi Probleme Speciale, şi-a depusastăzi demisia din funcţia pe care o deţinea. Cazacu a luat această decizie la solicitarea ministrului Adriean Videanu, ca urmare a evenimentelor în care a fost implicat.



Demisia lui Cazacu vine, oarecum, surprinzător în condiţiile în care cu o seară în urmă acesta susţinea la o televiziune naţională că nu se află în conflict de interese deoarece firma la care este fiica sa acţionar, Desintco, nu a activat până acum în zona industriei de armament şi a precizat că Maria Cazacu se va retrage din rândul acţionarilor în cursul săptămânii viitoare. "Doi oameni inimoşi, domnul Romeo Oiţă şi Cristi Geamănu, cărora le mulţumesc pentru ceea ce fac pentru industria şi uzinele noastre atunci când se străduiesc să aducă comenzi, au venit şi am luat în calcul ideea de a identifica noi oportunităţi de afaceri pe această piaţă. Eu le-am spus că funcţia mea este incompatibilă. Şi atunci ne-am gândit să facem ceva care să nu fie în contradicţie cu ceea ce fac eu şi de aceea aţi văzut că şi sfera de activitate este de consultanţă (...) Deci, firma aceasta, în primul rând, că nu are activitate până în acest moment. Nu lucrează ...  Dar intenţia era să meargă în zone care să nu fie conflict de interese cu activitatea pe care eu o fac", a spus Cazacu la Realitatea Tv.

Conform unui articol publicat joi de ziarul "Bursa", reprezentanţii unor mari companii americane, în care activează foşti comandanţi NATO din Europa şi foşti ofiţeri US Army, s-au asociat într-o companie cu Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, dar şi cu generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, locţiitor al şefului Departamentului de Armament din Ministerul Apărării, şi cu fiica lui Aurel Cazacu, fostul şef al Romtehnica şi preşedinte Romarm.

×
Subiecte în articol: politic