x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Băi băieţi, am incercat!"

"Băi băieţi, am incercat!"

de Monica Iordache Apostol    |    Oana Stancu Zamfir    |    Lavinia Dimancea    |    09 Iun 2007   •   00:00
"Băi băieţi, am incercat!"
Sursa foto: Marin Raica/

Consultările cu partidele parlamentare nu i-au adus preşedintelui Traian Băsescu sprijinul pentru demiterea premierului Tăriceanu. Tabăra prezidenţială incă mai aşteaptă mutarea favorabilă a PSD.

Băsescu incă mai aşteaptă sprijinul PSD

Consultările cu partidele parlamentare nu i-au adus preşedintelui Traian Băsescu sprijinul pentru demiterea premierului Tăriceanu. Tabăra prezidenţială incă mai aşteaptă mutarea favorabilă a PSD.

Partidele au fost chemate ieri la Cotroceni pentru a găsi un nou premier in locul lui Tăriceanu şi o nouă formulă guvernamentală. Formula a fost propusă chiar de şeful statului: PNL (fără Tăriceanu) - PD - PLD. Despre un premier nimeni nu a vorbit public. Doar Partidul Conservator a venit cu o propunere explicită - un guvern de tehnocraţi condus de Ion Ţiriac, liderul PC, Dan Voiculescu, arătănd in debutul intălnirii cu preşedintele că nu-l vede nici pe Tăriceanu acceptănd PD iar in guvern, dar nici pe Băsescu punănd premier PSD, după cum il cunoaşte pe acesta. "Mă cunoaşteţi bine", a replicat prompt Băsescu.

Reprezentanţii PSD, veniţi la consultări fără Mircea Geoană, intr-o reprezentare firavă, cu Titus Corlăţean, Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Ecaterina Andronescu, au stat doar 20 de minute la discuţiile cu Băsescu, desfăşurate din ton acid in ton acid. Taman cănd Corlăţean vorbea despre priorităţile guvernării - agricultură, fonduri europene, justiţie, Băsescu i-o taie scurt: "Ceva pentru interesul naţional, nu aveţi?".

5 MINUTE. PNL, reprezentat de Crin Antonescu, Norica Nicolai, Dan Motreanu şi Teodor Atanasiu, indură şi mai puţin. Doar vreo cinci minute peste cele căteva in care presa a fost in sală. Crin Antonescu ii spune preşedintelui că demersul său de a schimba un premier in funcţie este neconstituţional. "Poate că acest guvern nu funcţionează… sau funcţionează prost… sau e condus de oligarhi din afară", atacă Băsescu. "Poate nu e lăsat să funcţioneze", a dat replica Nicolai. Orişicăt, PNL nu participă la discuţii despre un nou guvern, conchide Antonescu. "E atăt de bine cu PSD…", comentează ironic Băsescu.

IN AŞTEPTARE. Delegaţia numeroasă a PD, cu Elena Udrea cu tot, avea să ii mai inseninze ziua. Emil Boc repetă mesajul prezidenţial intocmai. UDMR nu va vota moţiunea de cenzură, PRM nu a venit, minorităţile ar vrea să se refacă Alianţa. Rezumatul zilei nu pare să-i fi adus ceva in plus şefului statului faţă de ziua precedentă. "Băi băieţi, eu am incercat", le-ar fi spus şeful statului democraţilor. "PSD incă nu s-a hotărăt", opinau pentru Jurnalul Naţional surse din tabăra prezidenţială, arătănd că se aşteaptă incă moţiunea de cenzură a social-democraţilor. "Singura lor soluţie este să facă opoziţie clară şi noi le garantăm că nu vor fi anticipate", este "mesajul" acestora pentru PSD. Potrivit aceloraşi calcule, in absenţa PNL, PD ar face guvernul doar cu PLD, acceptănd fără mari emoţii susţinerea PSD din Parlament.

"Ne-a forţat să cerem guvernarea"

Atmosfera de la intălnirea preşedintelui Băsescu cu social-democraţii a fost una destul de incordată. Şeful statului a fost iritat de absenţa din delegaţie a lui Mircea Geoană şi s-a enervat, spun surse participante, cănd pesediştii i-au spus că nu susţin formula de guvernare PNL-PD-PLD şi că, in calitate de preşedinte, are responsabilitatea, alături de premierul Tăriceanu, de a veni cu soluţii pentru ieşirea din criza politică. Intrebaţi ce soluţie propun ei, pesediştii i-au replicat că nu PSD trebuie să vină cu soluţii, dar au sugerat o guvernare PSD, prezentăndu-i interpretarea "corectă" a rezultatelor alegerilor din 2004: romănii au votat atunci un program de guvernare social-democrat.

"Iar s-a enervat. Practic, preşedintele a incercat să ne forţeze să cerem guvernarea",ne-a spus unul dintre liderii PSD prezenţi la consultări. După discuţii, secretarul general al partidului, Titus Corlăţean, a declarat că formula PNL-PD-PLD propusă de preşedinte este nu numai "nerealistă", dar şi pusă sub semnul intrebării din punct de vedere al "seriozităţii" şi a arătat că, la acest moment, şeful statului nu are o soluţie pentru ieşirea din criză. (Lavinia Dimancea)

PLD, actor

In premieră, la consultări a fost invitat şi Partidul Liberal Democrat, condus de Theodor Stolojan, care, deşi nu este partid parlamentar, este invitat să facă parte din guvern. Şeful statului se plănge că nu funcţionează guvernul şi că asupra lui planează suspiciunea că "puterea se exercită din afara lui, prin grupurile Patriciu sau Fenechiu". Stolojan: "E de o incompetenţă ieşită din comun". Stolojan vrea să dea exemplul lui Teodor Meleşcanu, Băsescu ştie dinainte ce vrea să spună: "Am văzut, aducem trupele ruseşti. N-au stat suficienţi ani, după unii…".

Pe scurt, PLD vrea ce vrea şi preşedintele: demisia guvernului sau moţiune de cenzură, apoi anticipate, dacă nu, guvern cu PD. Intrebat pe ce majoritate stabilă s-ar baza acest eventual guvern, Stolojan a spus că se vor face negocieri, dar nu cu PSD. El a explicat că se va negocia "cu parlamentari" avănd in vedere faptul că "in ultima vreme parlamentarii sunt flexibili".

PNL acuză

După ce au plecat de la Cotroceni, liberalii au declarat că mesajul transmis şefului statului este acela că nu putem discuta despre găsirea unui alt premier, atăta timp căt există unul in funcţie. Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a explicat că legea fundamentală conferă prerogativa de a iniţia consultări cu un astfel de subiect in două situaţii: după alegeri generale sau in cazul in care nu mai există guvern. "Neaflăndu-ne in nici una dintre cele două ipostaze, este aberant să participăm la asemenea discuţii. Avem de-a face doar cu un demers care este de a da jos un guvern", a adăugat el. El a precizat că Băsescu le-a spus liberalilor că nu apreciază deloc actuala guvernare. "In concluzie, intenţia lui Băsescu, din spatele acestei diversiuni, este de a aduce PSD la guvernare şi de a-şi oferi toate scuzele pentru acest lucru", a conchis Antonescu. El a mai spus că liberalii s-ar mai putea intălni cu PSD pentru "discuţii", pănă luni, la dezbaterea moţiunii iniţiate de PD. (M.I.A.)

Atac la Tăriceanu

După consultări, preşedintele Traian Băsescu l-a criticat intr-o declaraţie publică pe premierul Tăriceanu pentru faptul că a susţinut demersul de suspendare şi de demitere din funcţie a şefului statului. "Mai mult, imediat după suspendare, mesajul premierului era că preşedintele trebuie să plece. Poporul a zis altceva şi atunci cine trebuie să plece? Este doar o intrebare retorică la care nu aştept răspuns", a afirmat Băsescu. El a spus că Guvernul nu funcţionează sau funcţionează foarte prost, dănd ca exemplu efectele secetei, situaţia din sănătate, incapacitatea Executivului de a absorbi fondurile comunitare şi incoerenţa din politica externă. Şeful statului consideră că Guvernul nu este eficient, este un guvern cu legitimitate indoielnică, PNL neparticipănd sub această denumire in alegeri, iar susţinerea parlamentară este netransparentă, de 18-19%. In concluzie, Băsescu a spus că "PSD preferă să rămănă netransparent la guvernare şi să şantajeze premierul şi Guvernul", "PNL nu a acceptat şansa pe care i-am dat-o şi preferă să rămănă şantajabil şi sub controlul domnilor Patriciu, Fenechiu, Hrebenciuc", PC, UDMR şi minorităţile au manifestat bunăvoinţă in găsirea unei soluţii, dar potenţialul lor de vot este mic, decizia este in primul rănd la PNL şi PSD", iar PD şi PLD sunt singurele care susţin propunerea sa de formare a unui guvern PNL-PD-PLD fără Tăriceanu.

Declaraţia integrală a preşedintelui Traian Băsescu

"Bună ziua. O să incerc să sintetizez mesajele pe care le-am recepţionat de la partide in cadrul consultărilor de astăzi legate de nevoia de a avea un guvern cu o susţinere transparentă şi un guvern capabil să ducă proiectele prioritare ale Romăniei mai departe. Inainte de orice, ar trebui să vă spun ce mă ingrijorează. Mă ingrijorează funcţionarea instituţiei care se numeşte Guvernul Romăniei. Conform articolului 80 alineat 2 din Constituţia Romăniei, preşedintele Romăniei trebuie să vegheze la buna funcţionare a instituţiilor. In momentul de faţă, această instituţie esenţială a statului romăn nu funcţionează sau funcţionează foarte prost. Aş da căteva exemple in sprijinul acestei afirmaţii. Guvernul a fost incapabil să facă faţă fenomenului de secetă. Deşi au anunţat măsuri, a fost imobil şi nu a acţionat in timp. Ca urmare, efectele secetei se vor resimţi consistent. Situaţia din sănătate, in care mor oamenii in spitale din lipsă de medicamente, din lipsă de asistenţă, mor oameni in condiţiile in care intervenţia sau nevoia de asistenţă medicală intr-un stat civilizat nu ar reclama decăt mici eforturi pentru ca oamenii să primească tratamentul necesar. Situaţia din sănătate este un element care arată incapacitatea de a gestiona resursele publice in favoarea cetăţenilor. In sfărşit, un alt motiv de ingrijorare este incapacitatea Guvernului de a absorbi fondurile puse la dispoziţie de Comisia Europeană din acest an. Aici aş vrea să fiu foarte clar: nu vorbeşte nimeni de absorbţia sută la sută a fondurilor alocate Romăniei, ci pun problema absorbţiei unui procentaj din aceste fonduri in jurul a 15%-20%, comparabil cu s-a intămplat in statele care au intrat in UE in 2004. Or, este foarte clar in momentul de faţă că vom fi mult sub acest procentaj de absorbţie in primul an.De asemenea, mă ingrijorează incoerenţa in politica externă. Declaraţii contradictorii şi impotriva interesului naţional făcute ori de ministrul de externe, ori de ministrul apărării, declaraţii care ne pun in situaţii ridicole şi ii fac pe parteneri şi pe aliaţii noştri să nu mai inţeleagă in ce direcţie se indreaptă politica externă romănească, sunt de asemenea elemente care mă ingrijorează şi imi arată că această instituţie nu funcţionează corespunzător. Sigur, se pot da multe alte exemple, dar tot la capacitatea Guvernului de a gestiona realităţile din Romănia şi de a-şi exercita funcţia. Aş face o scurtă referire şi la primul-ministru. Fără să-l critic, pur şi simplu constat: primul-ministru a fost unul dintre acei lideri politici care s-au aşezat alături de Vadim Tudor, alături de domnul Iliescu, alături de Attila Verestoy in campania de suspendare şi de demitere a preşedintelui Romăniei. Mai mult decăt atăt, imediat după suspendare, mesajul primului-ministru era că preşedintele trebuie să plece. Iată că poporul a spus altceva. Âşi atunci, cine ar trebui să plece? Este doar o intrebare retorică, la care nu aştept răspuns. Aş spune că Guvernul nu indeplineşte trei condiţii esenţiale pentru un guvern democratic. Nu este eficient. Este un guvern cu o legitimitate indoielnică, atăt timp căt PNL nu a participat sub această denumire in alegeri pe de o parte, iar pe de altă parte susţinerea parlamentară este netransparentă; este un guvern care oficial are o susţinere de numai 18%-19% in Parlamentul Romăniei. A treia condiţie este aceea a unei majorităţi transparente care să susţină Guvernul. Nici această condiţie nu este indeplinită. Deci eficienţă, legitimitate, majoritate transparentă. Toate aceste motive m-au făcut ca, in baza articolului 80 din Constituţie, alineatul 2 al acestui articol, să declanşez consultări cu partidele, pentru a corecta această lipsă de suţinere a Guvernului. Am propus o soluţie care viza două obiective. In primul rănd, ranforsarea Guvernului prin refacerea practic a alianţei. Şi, in al doilea rănd, am avut convingerea că o astfel de propunere va crea forţelor liberale din Parlament, fie că vorbim de PNL, fie că vorbim de PLD, posibilitatea de a regăndi traiectoria lor politică. Propunerea pe care am făcut-o viza de asemenea soluţionarea lipsei de comunicare instituţională intre primul-ministru şi preşedinte ca urmare a atitudinii, a poziţiei pe care primul-ministru, pe care eu l-am desemnat, a avut-o in ceea ce priveşte suspendarea şi, ulterior, demiterea preşedintelui. In acest context, poziţiile partidelor, aşa cum le-am inţeles eu, au fost următoarele: PSD preferă să rămănă netransparent la guvernare şi să continue politica de şantajare a primului-ministru. PNL nu a acceptat şansa pe care i-am dat-o de a nu mai fi şantajat de PSD şi de a reconstrui o soluţie de dreapta, de centru-dreapta in guvernarea Romăniei. Preferă in continuare PNL să rămănă sub controlul grupului Patriciu, sub controlul domnului Hrebenciuc, sub controlul domnului Fenechiu şi al altor domni, exercitănd netrasparent puterea. PC, UDMR şi minorităţile au manifestat bunăvoinţă in găsirea unei soluţii, dar potenţialul de vot pe care aceste partide il au este mic. Decizia este in primul rănd la PNL şi la primul-ministru, şi abia in al doilea rănd la PSD. Soluţia pe care eu am propus-o evita dependenţa de PSD a PNL, dar şi a guvernului. In ceea ce priveşte susţinerea soluţiei propuse, PD şi PLD sunt cele care o susţin. Bineinţeles, cred că soluţia pe care am propus-o mai are un susţinător de mari proporţii, şi acesta este electoratul. Motivele pentru care se preferă această ambiguitate in exercitarea puterii sunt legate şi de refuzul de a apela la singura soluţie democratică in astfel de situaţii, care inseamnă alegeri anticipate, dar şi din multe alte motive, asupra cărora nu mă voi opri acum. Aş vrea să fac o precizare: inţeleg că, pe surse, din delegaţia PNL au plecat foarte multe afirmaţii legate de faptul că aş fi spus că nu mă voi lăsa pănă cănd nu dărăm guvernul Tăriceanu. Aş aminti sursei că preşedintele nu poate schimba un guvern, cu atăt mai puţin il poate dărăma, şi in acest sens fac public un apel la PNL să fie de acord să dau publicităţii stenograma discuţiilor dintre mine şi PNL. Stenograma este realizată, dacă primesc acordul oricui din delegaţia care a fost la Cotroceni astăzi, aş vrea să fac publică această stenogramă, pentru că ea arată un mod de lucru al PNL, minciuna. Minciuna constantă, dezinformarea, profitănd de faptul că are capacitatea de a transmite mesaje. Vă asigur că nu am făcut nici unui partid propunere de dărămare a Guvernului. Chiar propunerea mea, propunerea oficială, este una care vizează consolidarea acestui guvern, a acestor două, a acestor partide, a acestui partid, a PNL, care se află la guvernare şi sub şantaj. Şi incercarea de a deforma realitatea discuţiilor pe care le-am avut cu PNL nu poate fi, după părerea mea, clarificată decăt dacă facem publică stenograma discuţiilor PNL-preşedinte. Public, cer PNL permisiunea să fac, să dăm presei această stenogramă, dacă nu cumva retractează minciunile pe care le-a lansat legate de dărămarea guvernului Tăriceanu ca fiind afirmaţia preşedintelui Romăniei. Cam acestea sunt lucrurile pe care cred că le pot spune astăzi. Corectitudinea analizei mele va fi confirmată foarte curănd, luni, la moţiunea de cenzură. Vă mulţumesc mult. Vă doresc o zi bună!"

Stenograma discuţiei dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia PNL

Redăm integral stenograma discuţiei intre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia PNL, remisă agenţiei MEDIAFAX de Administraţia prezidenţială, reprezentanţii PNL fiind de acird cu publicarea acesteia:

  • Traian Băsescu: Domnilor, după cum vă este cunoscut am făcut o propunere pentru o formulă de guvernare solidă, aş vrea să ştiu care este punctul dvs. de vedere, sau mai solidă in orice caz, decăt cea de acum. Sau dacă aveţi alternative la propunerea mea.
  • Crin Antonescu: Putem să vă spunem deja.
  • T.B.: Sigur, că eu am trimis, deci nu-i nevoie de introducere lungă, pentru că eu am trimis in scrisoare punctul de vedere.
  • C.A.: Sigur că da, păi nu o să incep chiar cu concluzia. Domnule Preşedinte, dincolo de conţinutul propunerii, mai intăi o chestiune de formă. Sigur că noi suntem aici, aşa cum v-am mai spus de atătea ori, din respect pentru Instituţia Prezidenţiala şi pentru formalităţile jocului politic. Dar, convingerea noastră este că ceea ce ne propuneţi dvs. să discutăm astăzi, subiectul acestei consultări excede cadrele constituţionale, chiar prerogativele dvs., din nou, din păcate. Deoarece conform citirii pe care noi o facem Constituţiei Romăniei, mi se pare că aici prea multe dubii nu pot fi, Preşedintele cheamă la consultări partidele pentru căutarea unei noi formule guvernamentale atunci cănd un guvern, fie imediat după alegerile generale...
  • T.B. Sau cănd instituţia nu funcţionează, domnule... Cănd funcţionează prost! Sau cănd e condusă de oligarhi din afara instituţiei…
  • C.A.: Nu ştiu dacă in Constituţie scrie exact, dar după ştiinţa noastră in Constituţie sunt cele două situaţii: după alegeri generale, cănd, repet, Preşedintele cheamă la consultări, incredinţează un mandat pentru alcătuirea unei majorităţi sau atunci cănd un guvern care a funcţionat şi a incetat existenţa in urma demisiei Premierului sau a unei moţiuni de cenzură trecute prin Parlament. Nu suntem in niciuna din cele două situaţii şi ca atare a discuta, noi, cel puţin, căutarea unui premier şi a unui guvern, mi se pare chiar imposibil.
  • T.B.: Cănd e atăt de bine cu PSD-ul...
  • C.A. Bun! Asta este o altă discuţie, dar repet, noi avem un guvern, care funcţionează, evident că acest guvern se află sub comentariul prezidenţial, ca de altfel al oricui din ţara asta, sub eventualele recomandări ale preşedintelui, sub cerinţe ale preşedintelui, care pot fi făcute publice, dar sub cenzură parlamentară. Cu alte cuvinte, cătă vreme o moţiune de cenzură n-a trecut, şi, Slavă Domnului, avem una săptămăna viitoare, dacă ea va trece atunci sigur că am putea să facem această discuţie in deplină linişte constituţională, pănă atunci insă, cel puţin din punctul nostru de vedere, nu avem subiectul discuţiei sau am fi complici cumva la o excedere, ca să nu zicem incălcare, a Constituţiei.
  • T.B. Am inţeles. Deci pentru dvs. soluţia actuală este soluţia cea mai bună care poate funcţiona. Eu vreau să ştiţi că in baza aceleaşi Constituţii pe care o invocaţi, constat că una din instituţiile statului funcţionează foarte prost şi aceea se numeşte Guvernul Romăniei. Incapabil să facă faţă realităţilor secetei, incapabil să gestioneze resursa financiară de la UE, incapabil de coerenţă in politica externă, este un guvern al dezastrului Romăniei. Un dezastru de care este păcat să avem parte după ce am intrat in UE. Iar eu nu vreau să fiu complice la acest dezastru. Sigur, cei care işi asumă soluţia actuală işi vor asuma şi responsabilităţile electorale, de bună seamă. Dar eu partener la un dezastru nu voi fi. De dragul de a menţine un guvern pe care l-am şi descris a fi un Consiliu de administraţie, mai degrabă decăt un guvern al Romăniei, dar poate şi un Consiliu de administraţie eficient este bun, cu condiţia să facă faţă priorităţilor Romăniei. Din păcate nu face, nu face faţă şi eu nu voi fi părtaş la un dezastru planificat. Sigur, nu poate fi un dezastru de tipul celor care puteau să apară in perioada de tranziţie. Eu consider că tranziţia s-a incheiat odată cu intrarea in UE. Dar să nu valorifici şansa de a fi in UE, să fii incapabil să o valorifici, mi se pare un dezastru. Pentru romăni. Pentru partide e bine!
  • C.A. Domnule Preşedinte, sigur, bun, noi nu vă impărtăşim...
  • T.B. Vă rog să priviţi din această prismă invitaţia, ingrijorarea mea că una din instituţiile statului nu funcţionează cum trebuie.
  • C.A.: Am inţeles pe deplin. Sigur că noi nu vă impărtăşim evaluarea, dar nici nu ne găndim vreo secundă să contestăm dreptul dvs. de a avea această opinie, de a o exprima şi public şi oriunde doriţi, evident cu forţa instituţiei pe care o incarnaţi temporar, dar şi dacă lucrurile ar sta aşa sau nu, chestiunea asta se discută şi se decide in Parlamentul Romăniei, prin moţiunea de cenzură, pe care din punctul meu de vedere dvs. o puteţi sprijini şi public. Puteţi indemna parlamentarii să o voteze, dar nu putem veni noi, aici, cătă vreme există un guvern, despre a cărui performanţă avem oricum altă interpretare, să punem la cale un alt guvern. Pentru că, repet, ar fi in afara Constituţiei. Asta-i tot. Sigur că in rest evaluările...
  • T.B. Pentru liberali propunerea mea trebuia să aibă o semnificaţie mai mare decăt simpla chestiune a Guvernului. Ar fi trebuit să aibă o semnificaţie mai mare. V-aţi autodistrus partidul şi v-am propus să il repuneţi la loc, intr-o guvernare. Nu vreţi să daţi atenţie acestui lucru este problema dvs.
  • C.A.: Ştiţi bine că opinia noastră exact... este uşor inversă.
  • T.B. Bun.
  • C.A. Aţi incercat să ne distrugeţi partidul şi noi incercăm in continuare să vă impiedicăm, dacă totuşi tineţi morţiş... E o situaţie sigur nefericită.
  • T.B. Probabil avem viziuni diferite despre lucrul ăsta, mi se pare că v-am şi avertizat şi aţi fost la discuţie cănd v-am avertizat «nu vă daţi oamenii afară».
  • C.A. Da! Sigur.
  • T.B. Cu mai bine de o lună inainte de a trece la operaţiunile de curăţare a tot ce era anti-grupul din vărful partidului.
  • C.A.: Asta este, iarăşi, interpretarea dvs., noi ne-am luat deciziile şi ni le vom lua cătă vreme vom fiinţa in Romănia, ni le vom lua noi... (...)
  • T.B. Aici nu am dubii, domnul Crin Antonescu, aveţi insă grijă de distrugerea Dreptei şi a partidului dvs, a propriului dvs. partid. Mare grijă să aveţi, pentru că ar fi un păcat să il autodistrugeţi.
  • C.A. Eu vă mulţumesc pentru găndurile bune şi vă spun sincer că faptul că cei de dreapta devenim din ce in ce mai mulţi, ne bucură sincer. E o şansă a Dreptei, domnule Preşedinte, absolut reală, dacă suntem mai mulţi de dreapta, unii mai slabi, alţii mai puternici, dar chestiunile care ţin de PNL, aveţi convingerea că noi le vom rezolva, PNL-ul.
  • T.B. Nu am niciun dubiu, eu nu vreau să mă amestec in interiorul PNL, dar văd evoluţiile publice.
  • C.A. Da, sigur . Şi eu vă inţeleg ingrijorările...
  • T.B. Şi am dreptul să am această ingrijorare pentru că am incercat să construiesc dreapta, este adevărat cu alţii, nu cu dvs., dar am incercat să o construiesc.
  • C.A. Nu ne rămăne decăt să vă urăm succes, aşa, cu politeţe.
  • T.B. Şi eu vă doresc succes. Mult succes.
  • C.A. Mulţumim foarte mult.
  • T.B. Vă doresc o zi bună."

×