x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a chemat la ordine batalionul generalului Oprea

Băsescu a chemat la ordine batalionul generalului Oprea

de Adriana Duţulescu    |    01 Feb 2011   •   18:47

Traian Băsescu i-a vizitat şi pe parlamentarii UNPR, în prima zi a sesiunii parlamentare, pentru a se asigura de deplina lor subordonare şi devotamentul fără excepţie, în contextul în care în ultimele săptămâni dinspre partidul generalului Oprea au apărut nemulţumiri legate de refuzul PDL de a încheia o alianţă preelectorală cu fugarii din PSD şi PNL.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Parlamentului, şeful statului a vrut să le dea uneperiştilor un semnal că nu vor fi lăsaţi pe dinafara puterii, dar cu condiţia să sprijine şi ei necondiţionat proiectele Guvernului Boc şi priorităţile legislative enunţate de preşedinte.

Întrebat după plecarea lui Traian Băsescu dacă s-a discutat şi despre posibilitatea unei alianţe în cadrul coaliţiei, liderul UNPR, Marian Sârbu, a negat, afirmând că uneperiştii doresc însă un protocol pentru susţinerea unor iniţiative legislative şi priorităţi pe plan economic, cum ar fi taxa de solidaritate şi revenirea salariilor la nivelul din vară. "A fost o discuţie extrem de constructivă, dar, în orice caz, UNPR a reiterat faptul că anul acesta doreşte să contribuie, în mod decisiv, la stabilitatea socială. Din acest context, discuţiile în legătură cu legile muncii nu pot fi evitate. Nu am reţinut ideea de critici, pentru că nu ăsta a fost rolul întâlnirii, ci acela de a stabili nişte priorităţi, astfel încât România să iasă din criză şi să poată să asigure şi un reviriment din punct de vedere social", a conchis Sârbu.

Sârbu a declarat că s-a discutat cu Traian Băsescu despre priorităţile legislative, mai ales cele legate de Codul Muncii, uneperiştii susţinând în cadrul întâlnirii păstrarea garanţiilor colective din contractele de muncă.

"Am reiterat ideea noastră legată de ceea ce înseamnă contractul individual de muncă ca şi garanţie, ca element de vocaţie pentru credit al fiecărui angajat în parte. Va trebui să vedem şi să găsim în mod armonios locul în care ne oprim sau locul în care adăugăm ceva în plus la flexibilizarea pieţei muncii, dar unde ne oprim pentru a nu afecta această vocaţie la credit a angajaţilor cu contract individual de muncă", a spus Sârbu.

El a mai spus că Uniunea îşi va asuma în continuare rolul de participant activ în dialogul social. "Credem că împreună cu liderii marilor organizaţii sindicale am putea să participăm la găsirea celor mai bune soluţii în acest sens, pentru că, aşa cum anul trecut UNPR a contribuit decisiv la stabilitatea politică în România, anul acesta putem participa decisiv la stabilitatea socială", a spus Sârbu.

×