x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a prins iar glas. "Am oferit postul de premier lui Victor Ponta de două ori în negocierile din 6 februarie". Ponta neagă

Băsescu a prins iar glas. "Am oferit postul de premier lui Victor Ponta de două ori în negocierile din 6 februarie". Ponta neagă

de Daniel Ionaşcu    |    18 Mar 2012   •   18:18
Băsescu a prins iar glas. "Am oferit postul de premier lui Victor Ponta de două ori în negocierile din 6 februarie". Ponta neagă

"Am oferit in negocierile din 6 februarie postul de premier lui Victor Ponta. De doua ori. O data nu a spus nimic, a doua oara am primit un refuz. Ponta nu a raspuns, a raspuns o data Antonescu, apoi a vorbit "ala micu'" (Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator-nr)", a declarat in aceasta seara presedintele Traian Basescu intr-o emisiune la B1 TV.

Prima oara au fost foarte circumspecti, a doua oara "au luat nota", a mai afirmat presedintele. In opinia sa Ponta nu a facut publica propunerea pentru ca s-ar fi contrazis in fata electoratului atunci cand cere alegeri anticipate.

Liderii PDL au fost pregatiti intr-un cadru foarte restrans pentru propunerea pe care i-am facut-o lui Ponta. In conditiile astea ei erau pregatiti psihologic cu 24 de ore de plecare, in cazul in care Ponta acdepta propunerea, a continuat el. La fel, erau pregatiti si ministrii. Presedintele Traian Basescu a mai sustinut ca Victor Ponta ar fi trebuit sa accepte mandatul de premier, si ca, din interes national, el l-ar fi ajutat sa-si faca Guvernul. El a apreciat ca refuzul liderului PSD nu a fost un comportament responsabil.


Ponta neaga
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminica seara ca presedintele Basescu nu i-a propus niciodata nimic si, prin urmare, nu avea ce sa refuze, el amintind ca seful statului a declarat recent ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu premier era stabilita din decembrie.

"Domnul Basescu spunea zilele trecute ca stabilise numirea lui Ungureanu inca din decembrie ca prim-ministru si ca nu ar fi numit pe cineva din USL sau pe mine premier. Deci, declaratia din seara aceasta este o declaratie de duminica seara, la restaurant. Nu este nimic adevarat in aceasta declaratie. E ca duminica seara, la carciuma, cand te lauzi sau inventezi", a mai declarat liderul PSD, citat de Mediafax.

USL nu va face majoritate la alegeri
Presedintele a mai spus ca USL nu va face procentajul pentru a guverna singura, iar in Constitutie scrie clar la articolul 103 ca se cheama sa faca guvern "partidul" cu cele mai mari procente.

Traian Basescu a acuzat in aceasta seara ca PSD-ul guverna din umbra in perioada 2007-2008, cand PNL-ul era intr-o situatie "jenanta", cu 18% in Parlament, si cand PSD de fapt cerea orice si "baietii in costum de la palatul Victoria executau".

Ingrijorare pentru Ungureanu: "sa nu rateze"
In privinta lui Ungureanu, el spune ca "se lucreaza foarte bine cu un prim-ministru hotarat sa puna in aplicare programului guvernamental. El a mai spus ca daca Ungureanu face o prioritate din fondurile europene si diminuarea evaziunii, atunci are mana libera sa schimbe secretarii de stat si sefii de agentii. Insa asta nu schimba sistemul iar experienta de ministru de Externe a lui Ungureanu il face sa nu se repeada. "Ce facem cu Fiscul daca il schimbam pe Blejnar? Nu Blejnar se duce la la nefacturarea camioanelor cu legume, la evaziunea cu alcool, cu paine...", a spus Basescu.

Are totusi o ingrijorare: "sa nu rateze, ca n-ar rata pentru mine".

"Tepele alea din Palatul Victoria vi se pare ca n-au aparut?"
"Tepele alea din Palatul Victoria vi se pare ca n-au aparut? Si la DNA si la Inalta Curte... De ce? Pentru ca am izolat justitia de politic. Stiti cine a mai invatat ca e liber? SRI-ul. Si-au dat seama ca nu sunt legati de consiliile judetene, de nimeni", a mai afirmat presedintele.

"Pe Calin Popescu Tariceanu eu l-am facut premier"
Raspunzand unei intrebari a lui Ion Cristoiu despre "umilintele" pe care a anuntat ca le-a indurat, Basescu a spus ca cele mai umilitoare momente au fost in cele 30 de zile cand a fost suspendat de "cel pe care l-a facut prim-ministru". Presedintele a spus ca el "l-a facut premier pe Calin Popescu Tariceanu" si nu PNL-ul si ca i-a propus sa faca Guvern, chiar daca "candidatul lor capotase" (Theodor Stolojan-nr) si ca "politica nu se face chiar fara reguli". Ulterior, presedintele a deplans faptul ca Tariceanu "s-a dus la partidul lui Iliescu" si a dat afara de la guvernare PD-ul.

Atac dur la adresa presei
Oficialul a atacat dur presa, acuzandu-l pe Mircea Geoana ca "se vanduse lui Vantu" si pocind numele realizatorului Mihai Gadea cu "Galmea de la Antene": "Mircea Geoana pur si simplu se vanduse lu Vantu sa-l faca presedinte. Televiziunile nu fac ministri. Si trustul Intact sa invete: televiziunile nu dau jos ministri, Parlamentul da jos ministri", a completat el.
×
Subiecte în articol: politica