x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Abandonez mandatul dacă participarea la referendum va fi sub 50%

Băsescu: Abandonez mandatul dacă participarea la referendum va fi sub 50%

15 Iul 2012   •   19:20
Băsescu: Abandonez mandatul dacă participarea la referendum va fi sub 50%

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, duminica, ca in situatia in care la referendum vor veni sub 50% din alegatori, votul fiind majoritar impotriva sa, va relua propunerea catre partidele politice de a-si abandona mandatul cu conditia revizuirii Constitutiei.

Intrebat, la Realitatea TV, cum va reactiona in situatia in care participarea la referendum va fi sub 50%, iar votul majoritar impotriva sa, Basescu a raspuns: "Conform legii".

Moderatorul a insista si a cerut specificatii, intrebandu-l pe Traian Basescu daca in aceasta situatie se va intoarce la Cotroceni.

"Vedem. Vedeam asta. Dar voi tine cont de lege si de interesul national, asta va asigur", a raspuns Basescu.

Intrebat daca va tine cont si de opinia publica, Basescu a raspuns: "Categoric ca voi tine si atunci probabil ca o sa readuc in discutie, intr-o astfel de situatie, propunerea pe care am facut-o partidelor politice de a-mi intrerupe mandatul in octombrie-noiembrie pentru organizarea simultana a alegerilor prezidentiale si legislative cu conditia - pentru ca unui presedinte care isi abandoneaza mandatul ii trebuie o justificare temeinica – cu conditia revizuiorii Constitutiei si trecerii la Parlament cu 300 de parlamentari, asa cum romanii au votat in noiembrie 2009". (Mediafax)

×