x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, ameninţare de tip mafiot la adresa Gabrielei Firea. Vezi replica senatorului PSD

Băsescu, ameninţare de tip mafiot la adresa Gabrielei Firea. Vezi replica senatorului PSD

de Veronica Micu    |    14 Apr 2014   •   11:02
Băsescu, ameninţare de tip mafiot la adresa Gabrielei Firea. Vezi replica senatorului PSD

Traian Băsescu a ameninţat-o aseară pe senatoarea PSD, Gabriela Firea. Preşedintele i-a transmis că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu stă "în banca ei".

"Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin Drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a declarat Traian Băsescu, aseară, la Realitatea TV.
 
Avertizarea preşedintelui vine la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă. În plus, ameninţările lui Băsescu vin înainte de finalizarea raportului în cazul Nana, care ar putea fi dat chiar astăzi.

Gabriela Firea: Mă tem pentru familia mea, dar îmi fac datoria

Senatorul PSD Gabriela Firea a răspuns, astăzi, atacurilor preşedintelui Traian Băsescu, susţinând că soţul ei, primarul Florentin Pandele, nu are niciun dosar în instanţă, dar a adăugat că se teme pentru familia sa, însă îşi va continua activitatea în cazul comisiei Nana.
 
''Mă tem pentru familia mea, preşedintele Traian Băsescu se antepronunţă deoarece soţul meu n-are niciun dosar în instanţă'', a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Senatorul PSD consideră că, în acest caz, este vorba de "o presiune şi o încercare de intimidare şi se poate vorbi şi de şantaj".
 
"Am reţinut aseară, de la preşedinte, că are cunoştinţe domnia sa, că la Primăria Voluntari ar fi nişte probleme, că ar fi în neregulă. Domnia sa cred că se antepronunţă, deoarece după ştiinţa noastră nu există o astfel de situaţie. Ne punem întrebarea dacă nu cumva din ianuarie, de când am intrat eu în această comisie, s-au dat comenzi pentru a i se fabrica nişte dosare soţului. (...) Soţul meu (Florentin Pandele - n.r.) nu este subiectul niciunei anchete, de asemenea, nu are niciun dosar în instanţă", a mai spus Firea, care a precizat că, după acuzaţiile de duminică ale preşedintelui Traian Băsescu, nu ar fi exclus ca soţul ei să se trezească cu un dosar.
 
"Putem bănui că oricând i se poate fabrica soţulului meu un dosar", a precizat Gabriela Firea.
 
Referitor la cazul Nana, Gabriela Firea consideră că a fost ameninţată de Băsescu pentru că este femeie şi se întreabă ce se va întâmpla şi cu prefectul din Călăraşi.  "O să-l ameninţe şi pe prefectul de Călăraşi că-l bagă în puşcărie, precum pe soţul meu? (...) Se răzbună pe mine că sunt femeie, am un soţ primar. Probabil că îi va lua şi pe ceilalţi membri ai comisiei la puricat. (...) Fireşte că mă tem pentru familia mea, îmi este teamă de acest şantaj direct, dar îmi voi face datoria până la capăt. Vom încerca să finalizam raportul Comisie Nana săptămâna aceasta", a încheiat senatorul PSD, Gabriela Vrânceanu Firea.


×