x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu atacă: Videanu, pus la colţ

Băsescu atacă: Videanu, pus la colţ

de Oana Stancu Zamfir    |    04 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele Băsescu a declarat ieri că problema cea mai mare a Capitalei este administrarea fragmentată, in condiţiile in care Bucureştiul este un singur oraş, iar marile proiecte nu pot fi gestionate in acest fel.

"Un deziderat la care partidele Alianţei se angajaseră - să refacem Bucureştiul spre a fi un singur oraş - s-a ratat după ce s-a văzut fiecare pe scaunul lui, mulţi dintre primarii de sectoare uitănd că au fost aleşi in condiţiile in care, dacă n-ar fi candidat pe valul generat de candidatura mea, n-ar fi fost primari niciodată", a spus Băsescu.


In replică, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a fost de acord că problema cea mai mare a Bucureştiului este forma de organizare administrativă. "Bucureştiul este singurul oraş din Europa cu şapte ordonatori de credite: un primar general şi şase primari de sector. Avănd şapte ordonatori de credite, fiecare are propriile priorităţi", a spus Videanu.


El a anunţat că are in vedere modificarea legislaţiei de organizare administrativă şi a Legii administraţiei publice locale, astfel incăt Bucureştiul să aibă o lege specială, prin care să existe ca un singur oraş. "Legea este in formă de proiect, a fost elaborată de Primăria Municipiului Bucureşti şi incepănd cu această lună vom incepe discuţiile cu societatea civilă, astfel incăt să nu fim acuzaţi de subiectivism.

×
Subiecte în articol: politic