x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu avertizează - Transnistria, pe un butoi cu pulbere

Băsescu avertizează - Transnistria, pe un butoi cu pulbere

de Sînziana Stancu    |    21 Aug 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu, aflat ieri în Ucraina, în cadrul unui turneu în mai multe ţări din zona Mării Negre, a avertizat, după întîlnirea cu omologul său ucrainean, Viktor Iuşcenko, asupra pericolului izbucnirii conflictului transnistrean, informează Mediafax.

Băsescu a explicat că, în Transnistria, conflictul are toate mecanismele ajunse la limita în care ar putea să izbucnească oricînd, referindu-se în acest sens la ceea ce el a numit "aranjamentele de detonare", create de elementele conflictuale asemănătoare celor din Oseţia de Sud şi Kosovo, precum şi la "aşa-numita legitimitate a ţărilor-mamă de a interveni pentru a-şi apăra cetăţenii".

RUSIA PARTENERĂ. Şeful statului român a criticat, de asemenea, lentoarea cu care s-a mişcat UE în ceea ce priveşte zona Mării Negre şi a conflictului din Georgia, recunoscînd că acesta a surprins pe toată lumea şi că, în prezent, nimeni nu are un mecanism pentru prevenirea unor astfel de conflicte îngheţate. Băsescu şi Iuşcenko au căzut de acord că actualele mecanisme de menţinere a păcii în Caucaz sînt ineficiente şi că ar trebui schimbate. Băsescu a ţinut să sublinieze că este foarte important ca "Federaţia Rusă să fie un partener pentru securizarea zonei (Mării Negre – n.r.), nu un element de risc".

×
Subiecte în articol: politic