x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu cere CC "soluţionarea conflictului juridic" constituţional între Parlament şi preşedinte

Băsescu cere CC "soluţionarea conflictului juridic" constituţional între Parlament şi preşedinte

06 Iul 2012   •   18:38
Băsescu cere CC "soluţionarea conflictului juridic" constituţional între Parlament şi preşedinte

Presedintele Traian Basescu a transmis, vineri, presedintelui Curtii Constitutionale o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si presedintele Romaniei, pe de alta parte.

Administratia Prezidentiala a transmis vineri seara un comunicat de presa referitor la o "cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte".

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis vineri, 6 iulie a.c., presedintelui Curtii Constitutionale o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte", se arata in comunicat.

Traian Basescu urmeaza sa sustina o conferinta de presa la ora 22.00, la Palatul Cotroceni.

Suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu a fost aprobata cu 256 de voturi "pentru", conform rezultatelor anuntate, vineri seara, in plenul reunit.

Conform anuntului, au fost exprimate 372 voturi exprimate, doua voturi au fost anulate, 256 de voturi au fost "pentru", iar 114 au fost "impotriva".

Pentru suspendarea din functie a presedintelui erau necesare 217 voturi favorabile. (Mediafax)

×