x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu cere disponibilizări, Baconschi refuză

Băsescu cere disponibilizări, Baconschi refuză

15 Apr 2010   •   00:00

Teodor Baconschi, a declarat că schema de personal a MAE nu a crescut, că nu s-au prevăzut la minister reduceri de personal, însă există o interdicţie de organizare de concursuri pentru angajare.



"Noi am respectat legislaţia în materie de piaţa muncii. Am suspendat orice concurs de admitere în MAE. Rămâne să mişcăm personalul între Centrală şi misiunile diplomatice în limitele schemei actuale, aşa cum a fost ea preluată din 2009", a spus ministrul de Externe, Teodor Baconschi, întrebat despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind disponibilizările din sistemul bugetar.

El a adăugat că "schema nu a crescut, nu s-au prevăzut la MAE reduceri de personal", precizând însă că deocamdată există interdicţia de a organiza concursuri.

"Suntem cu toate posturile bugetate şi avem interdicţia de a organiza concursuri. Sperăm să fie o situaţie temporară", a spus ministrul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că săptămâna viitoare va cheama Guvernul la consultări, la Cotroceni, menţionând că va discuta despre disponibilizările în sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, şi despre fondurile pentru infrastructură.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic