x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu: "Chiar nu am voie sa ma duc la mine acasa?"

Basescu: "Chiar nu am voie sa ma duc la mine acasa?"

16 Feb 2005   •   00:00

"Acasa" este termenul cu care a descris aseara seful statului locuinta din Strada Mihaileanu in care nu a locuit, potrivit vecinilor, nici o clipa.

CONTROVERSA. Seful statului spune ca juristii vor lamuri legalitatea achizitiei facute in Strada Mihaileanu
Cu cateva ore inainte de plecarea la Moscova, Traian Basescu a fost surprins de o televiziune scotand in graba din cladire trei sacose mari. Chestionat aseara de ziaristi, presedintele a avut o reactie acida: "Cred ca ati intrecut o anumita limita. Chiar nu am voie sa ma duc la mine acasa? Va arat buletinul, eu am domiciliul acolo", a declarat seful statului, care in ultimii ani a locuit in casa din Prezan, apoi in vila din Baneasa. Intrebat explicit daca a locuit vreo clipa in Mihaileanu, el a raspuns: "Am mai si locuit, am mai si renovat-o...".

Traian Basescu a sustinut ca subiectul legat de locuinta sa este o incercare de "discreditare a presedintelui, care e steagul luptei impotriva coruptiei". El a sustinut ca, "din punctul sau de vedere", nu a facut nimic ilegal, dar ca "juristii au pareri impartite". "Legea 10 da drept de preemptiune chiriasului fara a-i mai impune conditiile din Legea 112", a raspuns Basescu.

Cat despre denuntul facut de PSD, presedintele spune ca va pune la dispozitia institutiilor interesate toate documentele pe care le are in legatura cu acest imobil. "Adrian Nastase mai bine isi cauta propriile declaratii prin Primaverii", a replicat seful statului.

ANCHETA. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a anuntat, ieri, ca propunerea PSD legata de infiintarea unei comisii de ancheta pe acest caz va fi supusa dezbaterii si celorlalte grupuri parlamentare. "Nu as vrea sa existe ideea ca PSD incepe un razboi cu presedintele Romaniei", a subliniat Nastase. (Oana Stancu, Carmen Vintila)

PUR NU A LUAT INCA O DECIZIE
Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a declarat ieri ca umanistii nu au hotarat inca daca vor sustine sau nu demersul PSD. "Depinde de termenii legali in care va fi constituita comisia, inca nu cunoastem demersul PSD. Cred ca presedintele Basescu trebuie tratat ca orice cetatean al acestei tari. Probabil ca o clarificare a acestei situatii este binevenita si pentru noi, si pentru opinia publica. In principiu, cred ca domnul Basescu ar fi trebuit sa solicite chiar el infiintarea unei astfel de comisii, mai ales ca a castigat in campanie mergand pe corectitudine", a precizat Dan Voiculescu. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: basescu politic