x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu despre cazul Apostu: "Se ştia de 6 luni. Vin alţii la rând"

Băsescu despre cazul Apostu: "Se ştia de 6 luni. Vin alţii la rând"

14 Noi 2011   •   19:44

Legat de cazurile de coruptie tot mai dese in randurile PDL si arestarea primarului de Cluj, Sorin Apostu, seful statului a spus ca nu se astepta ca acolo sa fie cazuri de coruptie.
"Informatii ca ar fi ceva in neregula acolo sunt de sase luni. In mod categoric, si Emil Boc stia de aceste informatii", a spus seful statului la TVR.

Intrebat de ce seful Executivului nu a luat masuri daca stia ce se intampla la Cluj, Basescu a spus ca "sunt functii si functii... daca e vorba de un secretar de stat, ministrul primeste informatii de la serviciile de informatii legate de activitati ilegale sau neconforme, iar ministrii cer schimbarea, dar un primar nu poti sa-l schimbi".
De altfel, el l-a exonerat pe Boc de orice vina in cazul Apostu, primarul de Cluj fiind considerat un apropiat al premierului:"Responsabilitate inseamna ca nu-mi poti pune mie in spate responsabilitatea pentru ce a facut un prieten al meu cu care nu stau zi de zi. Apostu e acolo, Emil Boc e aici, si numai de Apostu nu-i arde lui Boc, la cate a avut pe cap".

Basescu a spus ca mai sunt si alte cazuri gen Apostu in administratia locala. "Destui, si nu doar de la PDL. E vorba in mod deosebit de administratia locala, unde li se pare ca daca au un contract trebuie sa aiba si ei partea lor din contract. De unde pana unde, nu-mi dau seama...", a mai spus seful statului.

×