x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, despre "cine nu mai poate dormi liniştit"

Băsescu, despre "cine nu mai poate dormi liniştit"

de Adriana Duţulescu    |    21 Feb 2011   •   17:09
Băsescu, despre "cine nu mai poate dormi liniştit"
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

153028-20101214184748002-1.jpg

Preşedintele Traian Băsescu a sus­ţinut aseară o declaraţie de presă pentru a se lăuda cu rezultatele luptei anticorupţie, ameninţându-i, în context, pe cei care sunt "implicaţi" în evaziune, inclusiv evaziunea de pe piaţa muncii, că "nu vor mai putea să doarmă liniştiţi".

"Nimeni nu mai poate fi liniştit dacă încalcă legea", a avertizat şeful statului. Băsescu a făcut un apel la toţi "cei implicaţi" să îşi reducă acţiunile de evaziune, pentru că "nu vor mai trăi bine". "Cu siguranţă vor avea probleme", a mai avertizat Traian Băsescu. El a ţinut să arate şi că cel mai important lucru pe care îl subliniază raportul intermediar al Comisiei Europene  pe tema justiţiei este faptul că dosarele care vizează corupţia la nivel înalt "încă nu se miş­că", iar în această privinţă respon­sabilitatea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este "majoră". Şeful statului a înfierat din nou trusturile de presă ale mogulilor, care "discreditează" lupta împotriva corupţiei. "Remarc campaniile de discreditare a unor instituţii ale statului de către unele trusturi de presă. La ce foloseşte deni­grarea acţiunilor, fie că sunt împotriva unor bande criminale, fie că sunt împotriva funcţionarilor de la frontiere? Lupta împotriva tuturor tipurilor de evaziune este un obiectiv majoritar al instituţiilor statului", a spus Băsescu. Despre fratele său, Mircea Băsescu şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Băsescu a spus că legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii.

"E persoană publică fratele meu? Este un om neimplicat politic. Nu este în politică. A botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondialu’ la nimic, după cum vedeţi. Constataţi că i-ar fi folosit la ceva? Chiar dumnea­voastră spuneaţi că ar fi fost arestat 29 de zile. La ce credeţi că i-a folosit?", a spus Traian Băsescu. Cât despre vreo legătură între între fratele său şi ceea ce întâmplă în vama Constanţa, şeful statului a răspuns: "Vă pot spune un singur lucru: nici el, nici eu nu am făcut vreodată casă bună sau prietenii cu oameni implicaţi în ilegalităţi. Suntem doi comandanţi de nave care am câştigat suficient fără să fie nevoie să fim în diverse combinaţii. Cred că fratele meu vă poate spune mai bine. Nu înţeleg de ce a devenit persoană pu­blică".

×