x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu despre incidentele de sambata, din Piata Victoriei!

Băsescu despre incidentele de sambata, din Piata Victoriei!

03 Dec 2017   •   16:09
Băsescu despre incidentele de sambata, din Piata Victoriei!

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte al PMP, a declarat, după incidentele petrecute sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, că, din "bătălia pentru putere a găştilor din interiorul PSD", "vinovaţi vor fi jandarmii".

 

"Premierul PSD cere să nu se organizeze un târg în Piaţa Victoriei, conştient fiind de implicaţii. Primarul general PSD dispune, cu cinism, să se organizeze târgul în Piaţa Victoriei, deşi era conştient de potenţialul conflictual al acestei decizii. Numai ce începe în Piaţa Victoriei montarea scenei pentru târg şi conflictul violent izbucneşte între un bătrân bolşevic agresiv şi un protestatar de cea mai proastă speţă, care îl loveşte pe bătrânul bolşevic. Jandarmii intervin strict în limita procedurilor şi îl încătuşează pe protestatarul bătăuş, spre a-l duce la poliţie. După incidentul violent, primarul general, cu codiţa pleoştită, îşi retrage din Piaţa Victoriei recuzita cu care a provocat scandalul şi anulează târgul proferând ameninţări cu dosare penale şi acuzând Jandarmeria", a scris Băsescu pe Facebook.

Liderul PMP a adăugat că "sare imediat şi ministrul de interne PSD care, cântând în strună Primarului General, anunţă o anchetă drastică la Jandarmerie". "Şi, uite aşa, din bătălia pentru putere a găştilor din interiorul PSD, care utilizează pe scară largă în spaţiul public numai... doamne şi domni, vinovaţi vor fi jandarmii", a încheiat Băsescu.

Sâmbătă, o parte dintre protestatarii aflaţi în Piaţa Victoriei au intrat în conflict cu angajaţii Primăriei Capitalei care amenajau târgul de sărbători, au împins gardurile de protecţie şi au încercat să intre pe partea carosabilă. Trei persoane au fost ridicate, sâmbătă, de jandarmi, în urma conflictului petrecut în Piaţa Victoriei, aminteste agerpres.

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a informat sâmbătă că a luat decizia de a muta festivalul de colinde şi târgul într-o altă locaţie, adăugând că spaţiul public este al tuturor, "nu poate fi "rezervat" unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat".

 

×