x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Domnule Rus, te-am presat de aici din garaj! Nu îl suspectez de rea-credinţă pe ministrul de Interne"

Băsescu: "Domnule Rus, te-am presat de aici din garaj! Nu îl suspectez de rea-credinţă pe ministrul de Interne"

08 Aug 2012   •   13:57
Băsescu: "Domnule Rus, te-am presat de aici din garaj! Nu îl suspectez de rea-credinţă pe ministrul de Interne"

Presedintele suspendat, Traian Basescu a facut miercuri noi declaratii la sediul sau de campanie.

"Constat ca exista inca o mare confuzie referitoare la referendum. Fiecare tip de alegeri are propria lege si propriul tip de intocmire a listelor electorale.

Pentru referendumul care vizeaza demiterea presedintelui, exista o lege care prevede ca votanti toti cetatenii romani cu varsta peste 18 ani.

Recunosc ca am facut presiuni asupra domnului Rus, insa numai prin declaratiile pe le-am facut de aici. Ii transmit domnului Rus ca nu il suspectez de rea credinta. Este clar ca a fost naiv, aratand o diferenta de vreo 20.000 de voturi intre locale si referendum.

Pentru un referendum national, conform articolului 2, punctul c din lege, toti cetatenii cu varsta peste 18 ani trebuiau inclusi in listele electorale permanente. In evidentele MAI mai apar inca 460.000 de romani cu drept de vot in strainatate, care se adauga celor 18,3 milioane de votanti din tara. Asta i-o pot reprosa domnului Rus

Nu cred ca are nevoie CC de listele nominale cu numele celor 18,3 milioane de romani. Documentul de care are nevoie CC se afla pe site-ul BEC.

Este o tara in care nimeni nu mai poate avea incredere.

Efectele turbulentelor sunt foarte grele penru economia romanesca. Parte din culturile agricole sunt calamitate din pricina secetei. Locuri de munca nu apar, nu suntem intr-o situatie prea buna.

Nu mai calc pe stadion, de la incidentul de la Rapid cu Steaua. Am fost invitat la meciul cu Barcelona, dar nu ma voi duce.

×