x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Drumul nostru nu este spre Est. Toate interesele noastre sunt spre Vest

Băsescu: Drumul nostru nu este spre Est. Toate interesele noastre sunt spre Vest

04 Sep 2012   •   09:12
Băsescu: Drumul nostru nu este spre Est. Toate interesele noastre sunt spre Vest

Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, la intalnirea cu diplomatii ca "Romania nu va merge inapoi", ca "drumul nostru nu este spre est" si ca "toate interesele noastre sunt spre vest".

"Am vazut destule reveniri la abordari din perioada comunismului si parca mi se pare ca una poate fi foarte bine adaptata la situatia noastra, cu o singura modificare. Stiti ca se tot dadea celebrul citat, daca nu stii te invatam. Pe noi UE are toata disponibilitatea sa ne invete. Daca nu poti, te ajutam si avem, slava Domnului, destui bani pentru asistenta tehnica pe care trebuie doar sa ii cheltuim. Dar, daca nu vrei, nu te mai obliga nimeni, te abandonam. Nu se poate spune ca Romania ca nu a fost ajutata, ca nu a fost invatata, dar, daca clasa ei politica nu vrea, UE o va abandona", a spus Basescu.

"De aceea, cred ca este esential ca aceasta clasa politica, buni, rai, astia suntem, sa aiba acea abordare politica care sa dovedeasca ca Romania vrea sa mearga inainte, alaturi de aliatii nostri. Nu avem alta solutie, iar drumul nostru nu este spre Est, nici cultural. Sigur, spre Est avem toata amicitia, dar toate interesele noastre sunt spre Vest", a mai spus el.

Potrivit lui Basescu, au fost in ultima vreme unele declaratii "neinspirate" care vizau chestiuni de gen nationalist - "nu va amestecati in treburile noastre interne". "Parca auzeam povestile cu neamestecul de dinainte de Revolutie", a adaugat Basescu, mentionand ca Romania nu va merge inapoi sau cel putin nu sub presedintia sa.

"Avem obligatia sa nu risipim sacrificiile pe care romanii le-au facut", a continuat el, aratand ca uneori costa in voturi mersul inainte. "Dar de aceea suntem politicieni si dumneavoastra diplomati, ca sa ne asumam si aceste eforturi. Nu stiu cum isi poate imagina cineva o Romanie izolata, in care ambasadorii statelor membre se intalnesc separat ca sa discute situatia Romaniei", a mai spus Basescu.

×