x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu face baie de secuime: Nu pot decât să mulţumesc ungurimii pentru reacţia faţă de referendum

Băsescu face baie de secuime: Nu pot decât să mulţumesc ungurimii pentru reacţia faţă de referendum

17 Aug 2012   •   14:29
Băsescu face baie de secuime: Nu pot decât să mulţumesc ungurimii pentru reacţia faţă de referendum

Presedintele suspendat, Traian Basescu spune ca maghiarii au participat in numar redus la referendum deoarece ei au inteles "foarte bine modul ilegal cum a fost decapitata conducerea statului" si ca ei "nu pot fi atrasi in jocuri politicianiste".

"Nu pot sa nu observ reactia ungurimii fata de referendum si n-am decat sa le multumesc", a declarat Basescu, potrivit Mediafax.

Intrebat cum explica prezenta redusa a maghiarilor la referendum, Traian Basescu a raspuns ca ei au inteles "foarte bine modul ilegal in care a fost decapitata conducerea statului".

"Au inteles foarte bine si modul ilegal cum a fost decapitata conducerea statului si ca nu pot fi atrasi in jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare ca au inteles nevoia de stabilitate a tarii in perioada aceasta", a spus Basescu.

De asemenea, intrebat de jurnalisti cum califica modul in care procurorii fac anchetele privind referendumul, el a spus ca nu doreste sa comenteze pentru a nu fi acuzat ca, de la Covasna, conduce activitatile Parchetului.

"Pana acum se spunea ca din garaj conduc activitatile astea, iar acum o sa spuna ca de prin Covasna. Totusi, am cateva zile libere...", a spus, zambind, Basescu.

El a adaugat ca a venit in aceasta zona pentru a scapa cateva zile de aglomeratia din Bucuresti.

"Am fugit cateva zile din aglomeratia din Bucuresti. Eu ma simt bine in Covasna si Harghita dintotdeauna, nimic nou sub soare. E placut aici", a spus Traian Basescu.

El a mentionat ca, vineri, a vizitat Lacul Sfanta Ana si Baile Balvanyos.

Kerezsi Laszlo, custodele rezervatiei naturale Lacul Sfanta Ana -Tinovul Mohos, declara ca a aflat de vizita presedintelui suspendat, Traian Basescu, in momentul in care acesta a intrat in rezervatie, la volanul unei Dacii Logan.

"Am fost anuntat de baietii pe care ii am in toata rezervatia ca se indreapta catre noi si atunci am mers sa il intampin", declara Kerezsi.

El sustinea ca Traian Basescu si-a platit biletul de vizitare a rezervatiei cu masina, in valoare de 20 de lei, dupa care s-a indreptat catre Lacul Sfanta Ana.

"Nu a stat mult, a venit in jurul orei 13.30 si a plecat in jurul orei 14.00. S-a plimbat in jurul lacului, impreuna cu sotia sa", spunea Kerezsi.

Precedenta vizita privata a lui Traian Basescu in judetul Covasna a avut loc in luna aprilie 2011. Atunci, Basescu a fost cazat la vila de protocol din statiunea Covasna.

In decembrie 2010, Traian Basescu a participat, in statiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania - platforma a UDMR, el spunand atunci ca prezenta sa este o dovada de respect pentru partenerul de guvernare.

In februarie 2009, seful statului a vizitat de mai multe ori judetul Covasna, el intalnindu-se, la vila de protocol din statiunea Covasna, cu primarii si presedintii de consilii judetene din Covasna si Harghita, si participand la Festivalul International de Pomana Porcului din statiunea Balvanyos.

×
Subiecte în articol: basescu covasna secuime boicot referendum