x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, gata să se întoarcă pe vapor, dacă pierde la referendum

Băsescu, gata să se întoarcă pe vapor, dacă pierde la referendum

06 Iul 2012   •   20:01
Băsescu, gata să se întoarcă pe vapor, dacă pierde la referendum

Traian Basescu a declarat ca a sesizat Curtea Constitutionala, asa cum a facut-o si la precedenta sa suspendare din 2007, pentru ca are obligatia, ca sef de stat, de a epuiza orice cale de atac impotriva unui demers abuziv.

"Nu tin de scaun, dar ca si in 2007, cand am atacat hotararea de suspendare. Am obligatia sa epuizez toate instrumentele constitutionale pentru a descrie un abuz ca si cel petrecut in 2007. Nu am vrut sa mi se reproseze faptul ca nu am epuizat toate mijloacele de contestare a abuzului, a unei suspendari abuzive.

Suspendacii s-au legat de faptul ca nu mai am popularitate. Acest fapt nu justifica anularea mandatului unui presedinte ales pentru cinci ani. Daca iti asumi si trecerea peste o perioada de criza, este greu sa ramai la 51%. Aduceti-va aminte ce popularitate avea George Bush, si nu l-a suspendat nimeni cu un an sau doi inainte de terminarea mandatului.

Miezul actiunilor care mi se imputa face referire la comiterea de fapte grave de catre presedinte. Nu exista nicio acuzatie legata de fapte grave, ci doar de declaratii. Constitutia face clar referire la fapte grave, pentru a pastra stabilitatea institutiei prezidentiale.

Nu am dubii ca vom merge la referendum, dar eram obligat sa epuizez toate instrumentele oferite de Constitutie pentru a proteja, nu persoana mea, ci institutia prezidentiala.

Eu nu sunt presedintele Romaniei ca sa fiu las. Daca asteptarile romanilor sunt legate de linistea pe care au avut-o in mandatul lui Ion Iliescu, eu nu le pot oferi aceasta liniste".

"Niciodata nu ii voi mai pune in mana un mandat de premier lui Victor Ponta".

"Sigur nu voi mai candida vreodata la functia de presedinte".

"Eu am o meserie, niciodata nu am ramas cu livretul de comandant de nava invalid, la fiecare cinci ani l-am reinnoit. Inainte de a atinge varsta de pensionare, as vrea sa mai fiu la comanda pe puntea unei nave".

×