x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, huiduit de publicul Festivalului "George Enescu"

Băsescu, huiduit de publicul Festivalului "George Enescu"

09 Sep 2009   •   00:00

O parte din spectatorii prezenţi marţi seara la Festivalul "George Enescu" au început să huiduie în momentul în care ministrul Culturii Theodor Paleologu, a rostit numele lui Traian Băsescu, în timp ce oferea violonistului şi dirijorului rus Maxim Vengerov o decoraţie din partea şefului statului.



Marţi seară, la Sala Palatului din Bucureşti, Maxim Vengerov, una dintre personalităţile prezente Festivalului "George Enescu", a dirijat Orchestra Filarmonicii "George Enescu", care i-a avut solişti pe Alexandru Tomescu (vioară), Horia Mihail (pian) şi Răzvan Suma (violoncel).

După concert, aplaudat îndelung de asistenţă, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a urcat pe scenă, pentru a-i înmâna dirijorului rus ordinulul "Merit cultural" în grad de Cavaler pentru merite deosebite în promovarea Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu".

Publicul şi-a manifestat iritarea faţă de modul în care funţiona instalaţia de sonorizare, neînţelegându-se nimic din ceea ce se vorbea pe scenă. În momentul în care mesajul ministrului a putut fi auzit, mai multe persoane din sala au început să huiduie, la auzul numelui lui Traian Băsescu, dinstincţia fiind oferită din partea Preşedintiei Romaniei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic