x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îi promite, din nou, lui Ponta că demisionează

Băsescu îi promite, din nou, lui Ponta că demisionează

02 Iul 2012   •   16:06
Băsescu îi promite, din nou, lui Ponta că demisionează

UPDATE 20.04 Pentru a elimina toate speculatiile facute de media pe tema documentului pe care i l-a inmanat Traian Basescu, la finalul ceremoniei de investire a noului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, Victor Ponta a comunicat, la inceputul sedintei de Guvern, ca a primit din nou din partea presedintelui Traian Basescu scrisoarea prin care seful statului promite ca va demisiona daca va fi modificata Constitutia.

"Pentru ca am vazut ca intotodeauna cand apare un gest mai excentric incepe o isterie nationala, vreau sa va informez ca domnul presedinte mi-a dat o mapa in care era scrisoarea pe care mi-o trimisese mie, domnului Antonescu si domnului Constantin inainte de congresele noastre reunite, cu modificarea Constitutiei. Nu am apucat sa vad la televizor, dar am inteles ca e o dezbatere nationala sau europeana cu ce mi-a dat mie presedintele. Sper ca am rezolvat marea problema a media in aceasta secunda", a spus Ponta.

La inceputul lunii aprilie, Traian Basescu a transmis o scrisoare liderilor USL, in care le cerea acestora participarea la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale.
La congresele PSD, PNL si PC organizate atunci, Ponta a declarat ca formatiunea sa nu are ce discuta si negocia cu presedintele Traian Basescu, liderul social-democrat rupand de altfel scrisoarea de la seful statului in fata delegatilor la congres.

×
Subiecte în articol: traian basescu demisie Victor Ponta