x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îi vrea în şomaj pe funcţionarii "inutili" de la stat

Băsescu îi vrea în şomaj pe funcţionarii "inutili" de la stat

30 Iul 2009   •   00:00
Băsescu îi vrea în şomaj pe funcţionarii "inutili" de la stat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la RRA, că este nevoie urgentă de trimiterea în şomaj a unui "mare număr" de funcţionari din aparatul de stat, care sunt "inutili", el menţionând, în acest context, un procent de 20% şi precizând că Guvernul trebuie să se grăbească în acest sens.

El a spus că apartatul de stat este "mult supradimensionat", foarte mulţi angajaţi fiind inutili, ceea ce poate afecta resursele din bugetul de stat. Băsescu a mai declarat că nu înţelege de ce Guvernul tergiversează diminuarea "aparatului de stat exagerat de mare".

El a menţionat că diminuarea "aparatului de stat exagerat de mare" înseamnă "trimiterea în şomaj a unui mare număr din funcţionarii de la stat, care sunt inutili".

Preşedintele a spus că această măsură trebuie luată cât mai curând, fără negocieri, pentru că situaţia actuală este "bugetofagă", informează Mediafax.

El a menţionat că îl admiră pe premier pentru că încearcă să rezolve problema prin negociere, dar a menţionat că aceste discuţii nu mai sunt o soluţie.

Băsescu a precizat că ar putea fi vorba de 20% din aceşti angajaţi, precizând că e convins că mulţi "filozofi" vor ataca măsura la televiziuni.


×
Subiecte în articol: politic